Mojsilović: Protiv Slobode želimo pobedu

Banjički superligaš je u petak popodne krenuo put Užica. Fudbaleri Rada će u karantinskom miru hotelskog kompleksa “Zlatiborska noć” dočekati duel sa Slobodom, koji je na programu u subotu od 17 časova na “Gradskom stadionu” u Užicu.

Izvor: http://fkrad.rs/

– Hteo bih da izrazim osećanje velike sreće i zadovoljstva, jer je sreća raditi u Srbiji, a velika privilegija u Beogradu. Svi u fudbalskom klubu Rad, su me prihvatili sjajno. Ali sam iznenađen prijemom trenera, bivših igrača i funkcionera saveza, čelnih ljudi klubova koliko mi je stiglo poruka podrške i čestitki što sam se vratio u srpski fudbal. Znam da neće biti takve vrste gostoprimstva u Užicu jer svako se bori za sebe. Očekujem da sutra izađemo na teren i da igramo na način na koji treniramo. Igrači sve ove ideje prihvataju jako brzo i ja im čestitam. Trude se da sve urade kako ja tražim i to jako dobro izgleda. Očekujem da sve to prenesu na teren u Užicu, da tu energiju, želju za pobedom prenesu i mislim da posle toga možemo da očekujemo i dobar rezultat.

Užičanima je utakmica protiv Rada od velike važnosti i zasigurno će im pobeda figurisati kao imperativ.

– Biće jako teško, Sloboda je jedna jako ozbiljna ekipa. Gde baš sada da idemo kod trenera koji sam za sebe kaže da je najbolji u Srbiji. Dosta njih to i misli, na kraju krajeva čovek koji je vodio selekciju Superlige protiv reprezentacije, na taj način je dobio i svojvrsno priznanje od saveza. Sloboda je ekipa koja kod kuće igra sasvim drugačije, puna krvi, bori se za svoj cilj, prelepi ambijent. Sa druge strane mi želimo da se bavimo samo sobom. Naravno, izvršili smo skauting Slobode, znamo šta nas čeka. Ali skoncentrisaćemo se na ono što mi možemo da uradimo i očekujem od svojih igrača da budu sportski drski, pozitvni jer fudbal je muški sport, nije za kukavice i neodlučne. Raduje me da sam uspeo da nametnem svoju energiju i pozivinu agresiju.Tako kako smo radili na treninzima, ako prenesemo na teren biće odlično, uz potpuni respekt prema Slobodi.

Stevan Mojsilović nije krio svoj koncept ne osvrćući se mnogo na rad svojih kolega prethodnika sa pogledom ispred sebe i ciljem zbog kojeg je promovisan u rukovodioca stručnog štaba ekipe sa Banjice.

– Ja sam došao sa idejom koja se razlikuje od rada mojih prethodnika. Nisam od trenera koji ne poznaje ekipu, nije izvršio pripreme. Ja sam se pojavio ovde pripremljen, tako sam uvek ulazio u klub kada dođem na pola sezone. Predstavim se sa svojom idejom i u tom smislu je nebitno šta je bilo pre mene. Na osnovu onoga što tražim video sam puno dobrih stvari ali i mana. Jako dobro poznajem igrače, mnogo smo pričali, razmenjivali mišljenja. Igrači su prihvatili ideju, slična je onoj igri koju je rad gajio jesenas. Generalno ako želimo da stignemo do zacrtanog cilja svi moramo da dišemo kao jedan, da verujemo da možemo da ostavimo Rad u Superligi. Što se tiče rezultata u klubu je vandredno stanje, nama kuća gori a tada se sve raspoložive snage aktiviraju – Istakao je Mojsilović.

Komentari