Na Fontani se zahuktava

Centralni događaj i ovog Sportskog leta je naravno seniorski fudbalski turnir, a evo i kako su protekla prva dva kola na Sportskom letu Fontana.

Nakon prve dve utakmice na terenima u bloku 1 na Novom Beogradu, mnoge stvari se već zapažaju, pregršt maestralnih poteza i nikada jači i kvalitetniji turnir obećavaju da će u nastavku Fontana kupa biti još uzbudljivije.

U grupi A ekipa KMF Nova Pazova, koju uglavnom čine igrači koji su nastupali za prošlogodišnjeg šampiona, suvereno čuva svoj tron sa šest bodova bez primljenog gola. Ekipa Tehnički pregled Mungos je poslednjeplasirana u ovoj grupi sa najvećom negativnom gol razlikom, 1-8.

Grupe B i C su u velikoj slične grupi A, u grupi B je nakon dva kola prva Politehnika sa 6 bodova dok se iza nje nalazi tim Jamaica sa 4 boda, dok je isti raspored bodova i u grupi C, prvi je A1 Dent koji deli prvo mesto na listi najefikasnijih ekipa sa drugoplasiranim IBA Lactrom iz grupe A, a druge su KMF Ninje koje su u prve dve utakmice postigle pet pogodaka, ali i primile dva.

Grupa D spada u one najneizvesnije jer su čak tri tima u borbi za prve dve pozicije. Albo sa četiri boda i skromnom gol razlikom (2-1) zauzima prvo mesto u ovoj grupi, dok su im za petama MNM Tim i Antika koji imaju po tri boda.

Tenerife Mimaks sa dva trijumfa nema konkurenciju u grupi E, dok će se Studentski Grad i PEP sa identičnim brojem bodova, tri, boriti za prolazak u narednu fazu.

U poslednjoj grupi, T Gradnja već može da razmišlja o narednoj rundi i okršaju sa uspešnijim u borbi za drugu poziciju iz prethodne grupe, i ekipa Ronaldinjo ima velike šanse da se nađe u narednoj fazi pošto trenutno ima tri boda dok poslednji i pretposlednji imaju po jedan.

Po mnogima, najlepši fudbal se igra u grupi C u kojoj se očekuje velika borba do poslednje sekunde za prvu poziciju. Iz te grupe nam dolaze najbolji strelci koji su uspeli da za prva dva kola postignu čak po četiri pogotka, u pitanju su Srđan Stojković iz ekipe A1 Dent i Nikola Stevanović iz Ninja.

Danas se od 18:30 mečevima trećeg kola nastavlja Fontana kup, a na programu su utakmice: ICT – Teh. pregled Mungos (18:30h), KMF Nova Pazova – IBA Lactro (19:20h), Zujko i sinovi – Roma Company (20:10h), Jamaica – Politehnika (21h).

P.L.

Komentari