Na leđima Kinsija Partizan pobedio MZT

U fantastičnoj atmosferi dvorane “Boris Trajkovski”, košarkaši Partizana savladali su domaći MZT sa 70:69. Crno-bele je, u prestonici Makedonije, do pobede vodio fenomenalni Tarens Kinzi, koji je fantastičnu partiju zaokružio zakucavanjem na 1.4 sekunde pre završetka meča, kojim je svom timu doneo važnu pobedu.

Trener Partizana Duško Vujošević najavljivao je teško gostovanje u Skoplju, da je bio u pravu govori i rezultat. Ekipa Vlade Vukoičića vodila je na početku meča, Partizan je zatim preokrenuo, da bi završnica bila veoma neizvesna. Timovi su se smenjivali u serijama, ali je Partizan ipak bio srećniji i spretniji u završnici. Još jednom, junak utakmice je Amerikanac Terens  Kinsi koji se pokazao kao igrač koji pravi razliku i preuzima odgovornost kada je potrebno.

MZT-Partizan NIS 69:70 (21:16, 14:20, 16:19, 18:15)

Dvorana: “Boris Trajkovski”; Gledalaca: 5000; Sudije: Saša Pukl, Srđan Dožai, Slfred Jovović

MZT: O. Stojanovski, Sinovec 14, Markovski 2, Kostovski 14, Lučić 6, D. Stojanovski, Gečevski, Mledenovski, Čekovski 10, Otašević 16, Arsoski, Rejnolds 7. 

Partizan NIS: Aranitović, Lovernj 10, Vesterman, Dalo, Milosavljević 13 (5sk), Bogdanović 11, Gagić 8, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 26, Bezbradica.  

U Drugom meču koji je odigran danas, Široki  je na svom terenu poražen od Budućnosti Voli 67:81 u domaćem sastavu Džons i Petrović postigli su po 16 poena, dok su u sastavu Budućnosti Ćapin i Vitkovac postigli isti broj poena.

Komentari