Najbolji strelac kvalifikacija

Kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo se bliže kraju, veliki broj učesnika je poznat, a uskoro će se i sve preostale dileme razrešiti.

Trka za Mondial donela je veliki broj junaka na terenu, a ovo je priča o jednom momku za koga verovatno neće veliki broj ljudi čuti.

Kvalifikacije su počele još sredinom 2011. godine, igrali su Montserat i Belize, rezultat tog meča neće promeniti fudbalsku istoriju, ali upamtiće ga Dion Makalaj (26), napadač Belizea i strelac ukupno 11 golova u kvalifikacijama. Na prva dva meča, istom protivniku je postigao četiri gola a svoju seriju je nastavio i u drugom krugu. U ostalih šest mečeva, samo se u jednom nije upisao u strelce, i to je tada njegov tim koštalo ubedljivog poraza od Grenade, reprezentacije daleko bolje plasirane na FIFA rang listi.

Makalaj je najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Belizea sa 16 golova i sve do juče bio je usamljen na listi najboljih golgetera u kvalifikacijama, het-trikom protiv Mađara, pridružio mu se Robin van Persi.

 

Komentari