Nakon 24-godišnje karijere, Rivaldo odlazi u legendu!

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo Vitor Borba Fereira, odlučio je da u 41. godini “okači kopačke o klin“. Rivaldo je u svojoj poslednjoj fudbalskoj sezoni branio boje brazilskog drugoligaša Mođi Mirima, u kom je igrao zajedno sa svojim sinom Rivaldinjom.

“Sa suzama u očima prvo moram da se zahvalim Bogu, mojoj porodici i svim navijačima za podršku koju sam dobijao tokom 24 godine igranja. Obraćam se svim navijačima širom sveta – mojoj karijeri fudbalera došao je kraj. Bilo je mnogo prepreka, izazova, odricanja, razočarenja, ali mnogo više radosti, uspeha i napretka. Nešto sam ja naučio, nešto sam nekoga naučio, ali nikada nisam izgubio fokus, uvek sam bio posvećen i okrenut Bogu. Tokom ovog dugačkog putovanja, mnogo ljudi je prošlo kroz moj život, neki su se kratko zadržali, a neki su ostali prijatelji za ceo život “, poručio je Rivaldo putem svog Instagram profila.
Legendarni Brazilac je u svojoj bogatoj karijeri između ostalog igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Olimpijakos, AEK i mnoge druge klubove.
Za reprezentaciju Brazila odigrao je 74 utakmice i postigao 34 gola. Kao reprezentativac osvojio je kup Amerika (1999.), kup Konfederacija (1997.), Umbro kup (1995.) i svetsko prvenstvo 2002. godine.

Komentari