Napad na novinara košta 50 hiljada dinara.

Nemile scene nakon utakmice 22. kola između Radničkog i Javora, kada je novinara Narodnih novina verbalno i fizički napao pomoćni trener Radničkog Vladimir Pročikević dobile su svoj epilog.

U obrazloženju Višeg tužioca dostavljenom napadnutom novinaru Narodnih novina Dušanu Jociću, navodi se da je Prokičeviću ostavljen rok od šest meseci da uplati novac, nakon čega će biti odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela niška policija.

– Obaveštavam Vas da je osumnjičeni Vladimir Pročikević iz Inđije, na osnovu čl. 283. st 1. ZKP, prihvatio, da zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz čl. 344. a, st. 1. KZ, uplati na humanitarni račun Vlade Republike Srbije iznos od 50.000,00 dinara, u roku od šest meseci, nakon čega će krivična prijava protiv njega biti odbačena, a Vi ćete svoja prava moći da ostvarujete u parničnom postupku – piše u dopisu.

 Predsednik Radničkog, Darko Bulatović nakon nemilog događaja, nije želeo da iznosi stav kluba dok se postupak ne okonča:

– Ja sam u razgovoru sa policijom dobio uveravanja da će oni to završiti i da ću ja onda dobiti nešto što je dokument na osnovu koga ću moći da preduzmem određene korake – izjavio je Bulatović za portal Južne vesti.

Prošlo je dva meseca, epilog cele situacije koja je na imidž Radničkog ostavila mrlju koja neće u skorije vreme biti zaboravljena, ali gorak ukus u ustima najviše ostavlja nezainteresovanost kluba da ovaj događaj istraži i dođe do istine.

– Iako, u razgovoru sa zamenikom višeg javnog tužioca, Dušan Jocić nije tražio nikakvu novčanu satisfakciju, već je isključivo zahtevao javno izvinjenje Pročikevića, ovaj je, iako je de facto priznao izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, odbio da to učini i time propustio šansu da se pokaze zbog onoga što je učinio – Navodi se u saopštenju Sekcije sportskih novinara grada Niša.

Komentari