Napulj ostaje bez Napolija

Napoli, najveći grad juga Italije mogao bi da ostane bez svog fudbalskog kluba.

Predsednik kluba, inače poznati filmski producent Aurelio Di Laurentis je gradskim ocima da će preseliti SSC Napoli iz grada, zbog njihove nezainteresovanosti za pronalaženje zemljišta za izgradnju novog stadiona. On je rekao da se “San Paolo” nalazi u lošem stanju.

“Razgovaraću sa gradonačelnikom, videćemo koliko im je stalo do nas i da li je potrebno da odemo iz Napulja. Ako napustimo grad, gradonačelnik će biti odgovoran za to. Umoran sam više od svega, Italija je puna zakona koji ograničavaju i iskren da budem – antidemokratska, rekao je De Laurentis za “TutoNapoli”

Stadion San Paolo izgrađen je 1959. godine i renoviran je dva puta 1990. i 2010. godine. Kapacitet stadiona je 60.240 gledalaca i treći je po veličini u Italiji, posle San Sira/Đuzepe Meace i rimskog Olimpika.

Ovo nije prvi komunalni problem Napulja u poslednje vreme, centralni grad oblasti Kampanja je pre nekoliko godina postao poznat po problemima sa odlaganjem otpada, tako da su scene kao na slici ispod do nedavno bile svakodnevnica na ulicama ovog grada.

Komentari