Nastavljena akcija “Šta treniraš”

U Hali sportova u Obrenovcu nastavljena je akcija „Šta treniraš“. U petoj godini održavanja ove manifestacije kojoj je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta i Koka kola a Sportski savez Srbije sa lokalnim samoupravama tehnički organizator u gradu kraj Save preko 3.000 dece bilo je u prilici da vidi klubove koji se nalaze na teritoriji Opštine Obrenovac.

Prisutnoj deci i predstavnicima klubova obratili su se predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar. Tom prilikom Sportski savez Srbije uručio je poklone, sportske lopte, štafetne palice, vijače, pištaljke. U hali su štandove imali klubovi iz sledećih sportova streljaštvo, džudo, kik boks, boks, fudbal, fitnes, kajak, plivanje, rukomet, odbojka, rafting, koštarka, karate, tenis, šah, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta… Dosta dece je bilo zainteresovano za bavljenje jednim od sportova kada su videli šta mogu da treniraju.

Aleksandar Šoštar je posetio Obrenovac sa svojim timom –Dane Korica, generalni sekretar SSS, Velizar Đerić, potpredsednik SSS, Vladimir Batez, savetnik u SSS a ispred Ministarstva omladine i sporta u Obrenovcu je bio Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta.

-Osnovni zadatak koji sport treba da omogući je da sva deca, u saradnji sa savezima, klubovima i lokalnom samoupravom treniraju. Upravo je akcija „Šta treniraš“ na tom putu jer omogućava deci da vide klubove koji se nalaze u njihovom gradu. Ovo je peta godina za redom da Sportski savez Srbije ovo organizuje a pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta i Koka kola i želja nam je da se svake godine održi što veći broj ovakvih akcija – rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da u Obrenovcu ima klubova iz 27 sportova a da se od 8.348 dece samo 2.000 bavi sportom i da je njihova tendencija da se to poveća.

-Cilj nam je da imamo 5.000 dece na terenu, da se aktivno bave sportom, a u tome nam je pomogla i Koka kola jer ćemo dobiti teretanu na otvorenom kao i akcija „Šta treniraš“ koja je danas u našem gradu. Svi treba da radimo za našu decu – rekao je Čučković.

 

Komentari