Natašin osmeh kao poruka snage i optimizma

Prijateljska utakmica između košarkašica Crvene zvezde i mađarskog Đera u dvorani FMP u Železniku završena je rezultatom 71:73, ali na kraju je pobednica bila Nataša Kovačević. Ova hrabra devojka uspela je u svojoj misiji da po ko zna koji put pošalje poruku optimizma, bude svetao primer mnogima da se ne predaju i ne odustaju ma koliko problemi veliki. I, ono što je najvažnije, to je uradila na njoj omiljenom mestu, košarkaškom terenu. Upravo odatle uputila je poruku svima da se bave sportom, jer će ih sport oplemeniti i učiniti jačim u svakom smislu.

Foto: http://www.kkcrvenazvezda.rs/

Prijateljska utakmica koja je organizovana kao podrška Nataši Kovačević okupila je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta košarke. Bili su tu predstavnici saveza (Dragan Đilas, Dejan Bodiroga, Andrija Kleut), košarkaši i trener Crvene zvezde Telekom (Dejan Radonjić, Mirko Pavlović, Čarls Dženkins, Jaka Blažič, Dušan Ristić, Marko Tejić), bivše košarkašice Zvezde i nekadašnje reprezentativke (Anđelija Arbutina, Zorica Đurković…), predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva spoljnih poslova, lekari sa VMA, košarkašice Partizana, trener FMP-a Milan Gurović i prvotimci pantera i veliki broj Natašinih prijatelja i Beograđana koji su jednostavno želeli da vide i pozdrave Natašu.

Mnogo emocija skupilo se pod svodove dvorane u Železniku, a sve to kulminiralo je pred početak utakmice kada je Nataša dobila poklone od predstavnika Đera i ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda. Prvotimke Đera uručile su joj medvediće kao znak podrške navijača iz Đera, a od predsednika mađarskog kluba dobila je dres.

Sa druge strane, naša legendarna košarkašica Zorica Đurković Nataši je poklonila loptu sa potpisima svih igračica, kao i uramljenu sliku iz Zvezdinog dresa, dok je od predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića dobila dres sa brojem 16.

Želju da se obrati prisutnima imao je otac Nataše Kovačević, Vukašin, koji je tom prilikom rekao:

– Želim da se zahvalim svima koji su pomogli Nataši. Zahvaljujem se košarkaškim klubovima Đer i Crvena zvezda, Košarkaškom savezu Srbije, Košarkaškom savezu Beograda, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu spoljnih poslova, našoj ambasadi u Mađarskoj, svim lekarima koji su bili uz Natašu… Posebno se u ime cele naše porodice zahvaljujem predsedniku KK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću, jer je njegovim angažovanjem i zaslugama Nataša danas došetala na teren. Hvala vam svima još jednom na velikoj podršci.

Okupljenima je trebalo da se obrati i Nataša Kovačević, ali su je emocije savladala, pa je umesto nje poruku pročitao porodični prijatelj Božidar Manojlović. Natašinu poruku prenosimo u celini:

“Želim da se zahvalim svima koji su došli. Ovo nije utakmica za mene, ovo je utakmica u čast sporta, naročito ženskog i vaspitanja koje nam on pruža. Ovo je utakmica u spomen tragedije i u čast Petera Tabodija, Akoša Fuzija i njihovih porodica.

Ovo je utakmica koja ne označava kraj, već novi početak. Ovo je utakmica koja treba da nas podseti koliko smo srećni zbog svega što imamo.

Ljudi me često pitaju odakle mi snaga, ali zapravo ništa se nije promenilo. Samo su pravila igre, zvana život, drugačija. A snaga je tamo gde je bila i do sada. Snaga je u mojoj majci, mom ocu, mom bratu i u mojim prijateljima od kojih sam većinu i upoznala na terenu.

Moja poruka današnjem događaju je jednostavna: BAVITE SE SPORTOM! Amaterski ili profesionalno, svejedno. Poenta je da ćete iz njega izaći mnogo jači nego što ste bili kada ste počinjali…”

Pre, za vreme i posle utakmice Nataša je dala veliki broj intervjua, podelila je nebrojano autograma i slikala se sa mnogima, posebna mladima koji u njoj sada vide svog idola. Njen osmeh, koji posle svega, sada uliva optimizam i nadu drugima sve vreme je krasio njeno lice. Košarka se igrala, a Nata je pobedila. Bravo Nataša.

Crvena zvezda – Đer 71:73

Crvena zvezda: Bošković 11, Beronja 4, Vojinović 4, Stanković 4, Arsenić 7, Stanaćev 2, Crvendakić 21, Bogićević 4, Đoković 8, T. Jovanović, Papić, M. Jovanović, Zec 6, Katanić.

Đer: Fejes 8, Čirjak, Koh, Vanderslut 8, Ivanović 20, Samsei 4, Panzes 4, Doboš 3, Dimant 3, Tinkl 20, Laklot 3.  

 

Komentari