Navijači prepoznali momenat, Partizanov prvenac u Evrokupu

Ozbiljno su “Grobari” shvatili opservaciju trenera Duška Vujoševića da je meč protiv Asesofta eliminacioni u Evrokupu pa su za meč protiv Rumuna solidno ispunili “Pionir”. Osim toga, pristalice “crno-belih” su susret dočekali sa brojnim transparentima kojima pozivaju Sašu Pavlovića da se vrati u klub. Lepu atmosferu upotpunilo je skandiranje imena iskusnog beka. U jednom delu dvorane stajala je i zastava Rumunije.

Valjda nenaviknuti na grotlo legendarne dvorane, gosti su počeli sa grčem koji je Partizan doveo u prednost od sedam razlike. Dragan Labović nije pokazao da je impresioniran i pokrenuo je svoj tim do izjednačenja. Ubrzo je novom serijom od sedam poena gost nateran da traži tajm-aut. Agresivnom odbranom i dobrom saradnjom u igri dva na dva, srpski predstavnik je stekao i dvocifrenu prednost koju su gosti gotovo anulirali sa nekoliko postignutih trojki (25:23).
Kako nisu iskoristili povoljan trenutak da se više odlepe, igrači Partizana su upali u, ove sezone često viđanu zamku pa dozvolili gostima da se razigraju, iskoriste lošu odbranu i pređu u vođstvo. Tek u finišu poluvremena je mladi Vanja Marinković serijom poena doneo novu prevagu svom timu. Taman za tankih, ali po ukupno prikazanom i dovoljnih 43:38.

Partizan definitivno ima najviše problema u organizaciji igre, a to je najupadljivije bilo nakon pauze. Izuzetno tvrda igra viđena je u trećem delu, spori napadi, slaba realizacija za dva, ali i trojke koje su Asesoftu ponovo donele egal. “Američka” petorka, pojačana Labovićem protivnčkog tima se snašla u takvoj igri i odličnim skokom, naročito u napadu uspela da do poslednje dekade povede sa četiri razlike.

Nešto specijalno bilo je potrebno da se izbegne poraz, Edo Murić je sa dva ulaza probio odbranu, a odlični Marinković i Mačvan su pogocima iza 6,75 doneli novih četiri prednosti domaćima. Naravno, agresivna odbrana na čoveka je omogućila ovaj preokret. Kapital ovoga puta nije ispušten, a ni pokušaji da nakon šuteva za tri urade nešto više nisu Asesoftu doneli rezultat. Nešto više uzbuđenja viđeno je u samoj završnici kada je Flauers trojkom smanjio zaostatak na tri, ali Tepić je na 70 sekundi pre kraja vratio rezultat.

Vanja Marinković još jednom je izrastao u junaka, krađom lopte na pola minuta do kraja je i definitivno obezbedio pobedu.

 

Komentari