Nelson: Nedostajao mi je Beograd

Sa zakašnjenjem od nekoliko sati Demarkus Nelson stigao je u utorak u Beograd. Ipak, Zvezdin plejmejker u sredu je bio na vreme u ordinaciji Vita Maxima gde je obavio neophodne lekarske preglede i medicinska testiranja. Prošle sezone sjajni organizator igre preskočio je pripreme na Zlatiboru, jer je u Srbiju došao polovinom septembra, ali ovog leta dobro će se upoznati sa paklenim radom na bazičnim pripremama koje nisu svojstvene američkim košarkašima.

Razlika u vremenskim zonama nije se primećivala na Demarkusovom licu, a prema izveštajima iz specijalističke ordinacije Vita Maxima nije se odrazila ni na njegovo telo jer je testove opterećenja odlično podneo.

Osvrnuo se Nelson i na probleme prilikom putovanja:

– Sve je bilo idealno do trenutka dok mi jedna od zaposlenih dama na Aerodromu u Parizu nije dala pogrešnu informaciju, odnosno uputila me je na pogrešan izlaz. Kada je trebalo da se ukrcam u avion shvatio sam da je došlo do greške. S obzirom na veličinu aerodroma nisam imao vremena da do polaska aviona za Beograd stignem na vreme pa sam u Parizu proveo čak pet sati. Ali, to nije najgore što mi se dogodilo pošto mi je usput izgubljen i kompletan prtljag – kaže Nelson i dodaje:

– Ipak, najvažnije je da sam stigao. Uželeo sam se Beograda, zasita je mnogo lepo biti ponovo ovde.

Na pitanje kako je proveo odmor Nelson odgovara:

– Dosta sam putovao. Bio sam u Meksiku, Fildalefiji, Virdžiniji. Naravno, nisam propustio da odem u moju Kaliforniju, a mnogo vremena proveo sam i u Las Vegasu s obzirom da sam tamo kupio kuću, pa sam se malo bavio i uređenjem doma.

Shodno brojnim izazovima koji Crvenu zvezdu Telekom očekuju ove sezone, a tu se pre svega misli na učešće u Evroligi, i Demarkus Nelson na vreme je krenuo sa individualnim treninzima:

– Poslednjih dvadesetak dana sam trenirao u jednom trening kampu u Las Vegasu. Fizički se dobro osećam i veoma sam motivisan za rad jer ćemo ove sezone imati još više izazova. Tu pre svega mislim na utakmice u Evroligi.

Nelson je u ABA ligi prošle sezone prosečno beležio 8,6 poena, 3,7 skokova i 3,6 asistencija po meču, a njegov doprinos u odbrani bio je nemerljiv statističkim parametrima. Zanimljivo je da je prvi Amerikanac u istoriji Crvene zvezde koji je produžio ugovor sa klubom:

– Svestan sam da će se od mene očekivati mnogo više. Više će očekivati stručni štab, saigrači, ali i navijači. To može da bude dodatni pritisak, ali spreman sam za sve to. Želim da ova sezona bude uspešnija nego prethodna, a to je jedan od razloga i što sam ostao, jer smatram da to možemo da ostvarimo – zaključio je Nelson.

Komentari