Nelson u Olimpijakosu, Micić u Zvezdi!?

Veliki košarkaški zemljotres mogao bi da potrese Evropu ovih dana, nakon što je Duda Ivković odlučio da preuzme Turskog velikana, Efes, naš proslavljeni trener u planu ima renoviranje ekipe, po nezvaničnim informacijama, prvi pik Ivkovića je Vasilis Spanulis, koji bi ukoliko se ovaj transfer ostvari ponovo sarađivao sa Dudom, sa kojim je imao veoma uspešnu saradnju u Olimpijakosu. Zamenu za njega crveno beli iz Pireja vide u košarkašu crveno belih iz Beograda, Demarkusu Nelsonu, koji je odličnom igrom u dosadašnjem toku sezone skrenuo pažnju velikog dela Evrope na sebe.

Demarkus Nelson u Crvenu zvezdu došao je prošle godine, nekadašnji košarkaš Golden Stejta i Čikago Bulsa odličnom igrom crveno belima doneo je kup, sa Zvezdom igrao finale Superlige Srbije i ABA ligu. U Evroligi igrao je u proseku 26 minuta, beleživši 12 poena po meču. Ukoliko Nelson pojača Olimpijakos, crveno beli neće dugo tražiti zamenu za Amerikanca. Plejmejker Mega Vizure, Vasilije MIcić viđen je kao igrač koji će popuniti njegovo mesto u timu Zvezde.

Nakon finala kupa, Vasilje Micić, reprezentativac Srbije pobrao je simpatije navijača Crvene zvezde, koji su ga sa terena ispratili aplauzom:
-Ne razmišljam ni o Zvezdi, ni o Partizanu. Drago mi je kad neko prepozna moj kvalitet, ali ja sam u Megi i zadovoljan sam tu sada – rekao je Micić.
Hoće li zemljotres potresti košarkašku Srbiju, pokazaće period pred nama.

Komentari