Nemanja Pejčinović – Primer kako se poštuje nacionalni grb?

Od kada je otišao iz Srbije, pre nekoliko godina, Nemanja Pejčinović bio je pomalo zaboravljen i zapostavljen. Ipak, univerzalac u zadnjoj liniji iako nije mnogo u domaćim medijima, daleko od toga da je neuspešan. Nakon što je sa promenljivim uspehom nosio dres Herte, sreću je pronašao na mestu gde bi mnogi voleli da žive u Nici, mondenskom gradu na Azurnoj obali.

U dresu crveno-crnih igra već četvrtu godinu i nema mu premca u odbrani ovog kluba. Iako igra standardno, jedan je od retkih Srba koji igraju uspešno u  “ligama petice” a da nije pozivan u nacionalni tim.

Jedna od retkih prilika da se nađe u nacionalnom dresu za ovog momka koji je nedavno proslavio 26. rođendan bio je poziv Ljubiše Stamenkovića u selekciju “novinara”. Kako otići iz jednog ozbiljnog francuskog kluba na revijalno okupljanje u Užicu. O tome je Pejčinović govorio kada je stigao na okupljanje u hotelu “Palisad” na Zlatiboru

– “Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da budem predvodnik ove selekcije. Za mene je uvek bila velika čast da branim boje Srbije bez obzira o kojoj je selekciji reč. Kada sam se suočio sa potencijalnim problemima u klubu, rekao sam čelnicima Nice da me ne zanima kakve će biti posledice, jer meni je utakmica protiv A reprezentacije veliki izazov i to ne smem da propustim. Oni su shvatili situaciju i na kraju su mi dozvolili da doputujem u Srbiju. I dalje imam reprezentativne ambicije, igram standardno dobro u francuskom prvenstvu i nadam se da ću uprkos žestokoj konkurenciji na poziciji štopera, dobiti šansu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Bez obzira ko bude selektor reprezentacije”.

Skroman, vredan uspešan i posvećen – pitanje je da li će ovog Kragujevčanina imati u vidu naredni selektor Srbije.

 

Komentari