Neredi u Kruševcu – Druga strana medalje (video)

Odavno je poznato da su navijači Novog Pazara jedni od najomraženijih u Srbiji. Ponekad ih osuđuju s razlogom za njihove javašluke, ali često se dešava da su navijači iz grada na Jošanici samo žrtve u “strogoj” borbi države protiv izgrednika da li je tako bilo i ovog puta?

Foto/video: youtube/Calucci TV 2

Naš portal ne odobrava i ne opravdava izgrede ni jedne navijačke grupe u Srbiji, pa tako ni navijača Novog Pazara. Međutim, odlučili smo se da dokumentovano video izveštajem poslušamo drugu stranu priče:

– Sve je počelo na ulazu kada su policajci napravili prolaz da može samo po jedna osoba da uđe na stadion uradili su to tako što je sajla zakačena na kapiji. Vođa navijača je odmah to skinuo jer se predpostavljalo da bi tako u slučaju eventualnih nereda oni koju budu unutra mogli da stradaju – započeo je priču jedan od navijača koji je želeo da ostane anoniman.

Kako agencija “Beta” navodi  delegat utakmice tražio intervenciju policije zbog neprimerenog skandiranja i tuče. Prema tim informacijama, gostujući navijači su hteli i da predju na istočnu tribinu da bi se sukobili sa pristalicama domaćih, a uzvikivane su parole koje su kažnjive zakonom. Policija je ispraznila tribinu sa oko trista gostujućih navijača, koji su potom napustili Kruševac bez incidenata:

– Na stadion smo ušli uz pesmu “Nikad nećeš biti sam”, Prvi naš navijač koji je kročio na tribinu dočekan je skandiranjem “ubi ubi Turčina”. Mi smo na početku utakmice započeli naš standardni repertoar sa pesmom “Pazare jedini”. Sa druge strane je krenula grupa od dvadesetak navijača sa pesmama ” Svaki Turčin zna”  mi nismo želeli da reagujemo, ali kada je krenulo skandiranje ” Nož, Žica, Srebrenica” onda je nastala prava pometnja. Počeli smo da skandiramo “Plovi patka, plovi gusta, ova zemlja biće Turska”. Što je izazvalo lomljenje stolica sa naše stranje dok su sa druge letele kamenice. Na sreću ni mi ni oni nismo mogli da prebacimo do drugih i izbegli smo mogućnost povređivanja. Tada smo bili prvi put i zvanično isprovocirani, jer smo samo mi opomenuti da navijamo fer i sportski. Policija je sve vreme bila na tribini. Jedan kordon je bio kod domaćih navijača da ne bi mogli da krenu ka nama, a nas su okružili sa svih strana. Zanimljivo je i to da je jedan od policajaca koji je bio stacioniran kod domaćih navijača imao samo jedan zadatak, da snima naše navijače, dok navijače Napretka nije niko snimao. Rekao je navijač Novog Pazara.

Komentari