Nikolić: OKK Beograd je simpatična ekipa, mi smo ipak bolji

Radnički je pobedom nad OKK-om osigurao prolaz u polufinale, nakon meča sumirani su utisci.

Stefan Birčević koji je pružio solidnu partiju večeras prvi je izašao pred novinare.
– Loše smo otvorili prvu četvrtinu, u drugoj smo poboljšali odbranu i iskoristili neke kontre da odemo na pauzu sa prednošću. Ostaje nam da se skoncentrišemo na sledeći duel protiv Zvezde koja jeste favorit, ali imamo i mi želju da pobedimo.  Rekao je Birčević

Iskusni trener Miroslav Nikolić nije bio zadovoljan većinom svojih igrača.

– Loše smo otvorili meč, proradila je ona “lako ćemo” psihologija kao i u prošlom meču sa Solnokom. Pobedili smo jačom odbranom kontrama. Mlađi koji su večeras dobili priliku nisu je iskoristili, ne dobijaju prelaznu ocenu pa sam morao da koristim iigrače koje sam želeo da odmorim. OKK je simpatična ekipa, ali moji iskusni igrači, poput Marinovića i Lešića su bolji. Istina, u mom timu ima pet šest igrača manjeg kvaliteta. Sutra je Zvezda favorit, imaju dužu i iskusniju klupu, ali pokazali smo da sa njima možemoda igramo na jednu loptu, takve mečeve smo često gubili ove godine.

Krilni centar Beograđana, Andrija Bojić bio je najbolji strelac meča.

– Čestitam Radničkom zasluženu pobedu, bili smo dobri tri četvrtine, posle smo izgubili kompas. Nismo se predali, ali oni su jednostavno imali veću želju. Okrećemo se našoj ligi.

Zoran Popović, pomoćni trener OKK Beograda, nako čestitki pobedniku kratko je sumirao: –

Borili smo se koliko je protivnik dozvoljavao, u prvom delu smo pokazali nešto više borbe i želje. Radničkom želim sreću, a mi se okrećemo prvenstvenim duelima.

Komentari