Niš – dobitak za Jelen Super ligu

Dugo je u Nišu vladala sportska tišina, Nišlije su bile željne velikih događaja.

Nakon rukometa i košarke na red je došao i fudbal. Posle dugih 9 godina Radnički je ušao u Super ligu, ne samo da je ušao već postavlja primer ostalim klubovima.

U ligaškoj utakmici su Nišlije protiv Crvene zvezde ostavile više nego solidan utisak,pokazujući da neće nikome biti lak plen.

Potom, na red je došla ekipa iz Smedereva, pred tada maksimalnim kapacitetom nezavršenog stadiona Čair, Smederevce je dočekalo oko sedam hiljada navijača koji su do poslednjeg zvižduka sudije bodrili Niški klub.

Na utakmicu protiv ekipe Spartaka iz Subotice, Niški navijači su otputovali i dva dana pred utakmicu, a sa bratskom navijačkom grupom iz Subotice delili su istu tribinu. Niška ekipa doživela je do sada najteži poraz u prvenstvu, Radnicki je izgubio sa 4 -1, međutim, taj meč će ostati upamćen po mnogo čemu osim rezultata. Navijači oba kluba učinili su nešto sto dugo u Srbiji nisu ni jedni pre njih, a nadam se da će mnogi posle njih. Navijali su sa iste tribine bodrili su svoje klubove na način koji se u Srbiji, kao što sam rekao ne pamti.

Ali to nije sve, Crvenu zvezdu u Kup takmičenju Radnički je dočekao pred 13,000 ljubitelja fudbala. Ponovo se na tribinama videlo ono što se dugo nije videlo, roditelji sa decom, veliki broj porodica, mladih ljudi, obožavalaca sporta, kao i onih koji ce to u budućnosti biti.

Ratna zona se sa tribina preselila baš tamo gde i treba – na teren. Radnički je, uprkos porazu, po drugi put ove sezone pokazao da je nezgodan rival beogradskom klubu.

Povratak Niša u Superligu, za mene označava korak ka boljim danima Srpskog fudbala. Srbija je, sem odličnog stadiona u Nišu dobila i jedne od najvernijih navijača. Takođe, čini mi se da će Čair biti nezgodna stanica svim rivalima u Superligi. Ubedljivo najbolji utisak na mene u dosadašnjem delu sezone ostavili su navijači Radničkog, pored toga i neki od najlepših golova su delo Nišlija.

Da sumiram, Jelen Superliga je mnogo dobila ulaskom Radničkog i Donjeg Srema, ta dva kluba su mnogima pomrsila račune, bez velikih budzeta, bez lažnih zvezda u svojim ekipama, samo verni navijači i igrači koji svim srcem zele da im se oduže za svu podršku sa tribina, sve u svemu, zar nije to glavni razlog igranja fudbala, navijači?

(foto: sportklub.info)

Komentari