Nišlije se uželele košarke: Đorđević debitovao pobedom

Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Srbije B u prepunoj hali “Čair” u Nišu. Nišlije su imale priliku da na delu vide reprezentaciju Srbije, kao i novog trenera Srbije Sašu Đorđevića koji se navijačima predstavio ubedljivom pobedom protiv reprezentacije Srbije B, rezultat je na kraju bio: 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12).

Hala Čair bila je mala da primi sve zainteresovane posetioce za ovaj meč, pre početka utakmice ispred hale se tražila karta više, pa se odaje utisak da je Košarkaški savez Srbije doneo pravu odluku prebacivši odigravanje ovog meča u Niš.  Vladimir Lučić, Nenad Krstić, Nemanja Dangubić i Ognjen Kuzmić nisu igrali ovaj meć zbog povreda.  Grad domaćin imao je predstavnike u ovom meču, prvi Nišlija koji je ikada obukao dres Srbije bio je Stefan Jović, u B selekciji, Niš je predstavljao trener Konstantina Marko Cvetković, koji u B reperezentaciji obavlja posao pomoćnog trenera. 

Radilo se o revijalnom meču seniora koji su jutros završili sa bazičnim pripremama, sa druge strane našli su se košarkaši koji su juče doputovali sa turneje po Kini. To ipak nije sprečilo igrače obe selekcije da pruže svoj maksimum i ozbiljno uđu u ovaj meč.

Seniorska reprezentacija Srbije krenula je veoma ozbiljno od samog početka utakmice, već nakon sedam minuta imali su dvocifrenu prednost (16:6), bez namere da dozvoli opuštanje svojih igrača Saša Đorđević čestim izmenama održavao je svežinu u timu – svi igrači su dobili šansu na parketu već u prvoj četvrtini.  U nastavku navijači su mogli da uživaju u brzoj i artaktivnoj košarci  koju su članovi A Selekcije dobili ubedljivo.

Na konferenciji nakon meča selektor Saša Đorđević rekao je da ne može da shvati one koji poziv u reprezentaciju odbiju.

Meni su neki otkazi apsolutno neprihvatljivi, kao treneru i kao čoveku. Rekao sam momcima iz B selekcije da se ne iznenade ako im stignu pozivi, sada predstoji period odluka, imamo i neke probleme sa povredama. Kvalitet će nam dati Krstić kada se priključi, sve ide uzlaznom putanjom“, rekao je Đorđević.

Miloš Teodosić zahvalio je igračima B selekcije, kao i  tradicionalno lojalnoj publici.

Pre svega bih se zahvalio momcima iz B selekcije, koji su putovali iz Kine 20-ak sati i došđli pravo u Niš da nam pomognu i budu prvi sparing partner u ovim pripremama. Zatim, zahvalio bih se niškoj publici, koja je pokazala svoju tradicionalnu odanost nacionalnoj selekciji, bez obzira o kojem sportu se radi“, rekao je Miloš Teodosić.

Selektor B reprezentacije Srbije Oliver Popović poželeo je sreću u radu Saši Đorđeviću.

“Ni na ovoj utakmici, ali ni na turniru u Kini nismo bili u sastavu koji je ranije bio predviđen. Nemam nikakvih primedbi, već samo mogu da ih pohvalim na odnosu prema radu i obavezama. Što se tiče ove utakmice, bilo je evidentno da smo bili umorni od dalekog puta, Nismo se pokazali u najboljem izdanju, ali se nadam da smo bili dobar sparing partner A timu. Našoj najboljoj selekciji želim puno uspeha u daljem toku pripremnog perioda kao i na Svetskom prvenstvu u Španiji”. Rekao je Popović.

Komentari