Ništa nije gotovo dok nije gotovo, titula sve neizvesnija!

Novim kiksom aktuelnog šampiona trka za trofej postala je još neizvesnija. U poslednjoj utakmici 25. kola Partizan nije uspeo da upiše tri boda na gostovanju u Novom Pazaru i tako  dozvolio da mu se Crvena Zvezde približi na samo dva boda razlike pet kola pre kraja šampionata. Partizan je upao u veoma lošu formu koja narušava homogenost tima iz Humske i biće zanimljivo videti hoce li se njegovi redovi konsolidovati i uspeti da odbrane titulu i na taj način održe primat u domaćoj ligi i izjednače se sa Crvenom Zvezdom u osvojenim titulama.

Crvena Zvezde je nastavila sa pobedama, ali i dalje ostavlja utisak o neubedljivosti i mučenju protiv na papiru znatno slabijih ekipa, tako da ne sme da se oslanja na lošu formu i probleme večitog rivala, već da se ozbiljno koncentriše na sopstvenu igru. U poslednja dva meča ostvarili su dve minimalne pobede i ne mogu sebi dozvoliti opuštanje, već moraju pojačanim tempom da uđu u završnicu sezone ukoliko žele da prekinu dug post i zaustave komšije.

Izgled tabele garantuje žestoku borbu za vrh, ali i za opstanak

Ma koliko se to činilo nerealnim za našu ligu, dok god postoji teoretska šansa moramo u obzir uzeti da se Vojvodina nalazi na 9 bodova zaostatka u odnosu na Partizan i dosta stvari je upravo u njenim rukama. Iako će prvenstveno biti koncentrisana na osvajanje kupa, Vojvodina će se definitivno pitati i biti ozbiljanj faktor u borbi za titulu, usput se nadajući da bi pod srećnim spletom okolnosti mogla i izbiti na sam vrh.

U igri je još 15 bodova, a konkurente očekuje sledeći raspored:

26. kolo: Partizan – Radnički Niš, Jagodina – C.Zvezde, VojvodinaRad

27. kolo: Radnički 1923 – Partizan, C.ZvezdeOFK Beograd, N.Pazar – Vojvodina

28. kolo: Partizan – C.Zvezde, Vojvodina – Radnički Niš

29. kolo: SmederevoPartizan, C.ZvezdeSloboda, Radnički 1923 – Vojvodina

30. kolo: PartizanSpartak, Vojvodina – C.Zvezde

Oči većine biće uperene ka večitom derbiju očekujući da u se u njemu odluči šampion, ali s obzirom na neuverljive i promenljive forme svaki meč do kraja biće izuzetno težak.  Vodeći dvojac je pod jednako velikim pritiskom i od jednih i od drugih se očekuje da isplivaju na vrh.  Kroz javnost kruže razne glasine koje stvaraju još veći pritisak na večite i možda je baš tu šansa Novosađana ukoliko mogu da izdrže tempo i sačuvaju energiju i ambiciju, mada je svima jasno da u ovom trenutku Vojvodina definitivno baca sve karte na osvajanje trofeja u kupu, jer u pitanju je istorijski lov na trofej koji nikako ne uspeva da im se nađe u rukama.  U poslednjem kolu Vojvodina dočekuje C.Zvezdu u Novom Sadu i sigurno je da će i to biti meč pun uzbuđenja.

Nastavak dominacije Partizana, povratak dugo čekane titule na Marakanu ili možda čudo za „Lale“ ?

Odgovor na ovo pitanje saznaćemo veoma brzo, a već sada je sigurno da nas čeka uzbudljiva završnica.

Komentari