Nova afera sa rukovanjem na pomolu

Sećate se ovog momka? Aksel Vicel, nedavno je sjajno odradio na “Marakani”, pre svega defanzivne zadatke u dresu Belgije. Verovatno se sećate i odbijanja Vladimira Stojkovića da se rukuje sa Sašom Stamenkovićem na meču Evropa lige, Partizan – Nefči. Vicel će možda imati sličnu situaciju večeras, na gostovanju Anderlehta iz njegove domovine, protiv kluba za koji igra  –Zenitu.

Naime, Poljak iz Anderlehta, Marčin Vasilevski je pre više od tri godine bio odvojen od terena preko devet meseci, nakon Vicelovog starta na njegov članak u meču Standarda i Anderlehta. Ono što je dodatno raspalilo emocije, to je Vicelov protest zbog crvenog kartona koji je zaradio na tom meču i tvrdnje da se sve dogodilo nenamerno – u žaru borbe. Ubrzo, mladi Belgijanac se izvinio, ali šteta je već bila načinjena, prtrpeo je brojne kritike sa svih (pre svega medijskih) strana, ali i pretnje smrću – od strane navijača belgijskog kraljevskog kluba i Poljske.

Kazna koju je od belgijskog Saveza Vicel tada dobio bila je tri meseca suspenzije, ali je kasnije preinačena na osam meseci. Zbog medijske i privatne “hajke”, momak poreklom sa Martinika, je bio prinuđen da napusti Lijež – svoj rodni grad i zaigrao za Benfiku.

Ovog leta je za prešao iz Portugalije u Zenit Sankt Petersburg za vrtoglavih 40 miliona evra, a sudbina je njegov tim u grupnoj fazi namerila upravo na Anderleht – i Vasilevskog. Poljak je odlučan u nameri da se večeras ne rukuje sa igračem zbog koga je dugo pauzirao, a uprava i trener Anderlehta su najavili da neće kazniti svog igrača ako ne bude u potpunosti ispoštovao protokol.

Evo kako je izgledao taj start s kraja avgusta 2009. godine.

A kako će biti večeras, videćemo. Jedino se sa sigurnošću može reći da će taj detalj imati izvesnu medijsku pažnju.

Komentari