Novi Majk Tajson?

Verovatno niste čuli za Dionteja Vajldera, ali kad budete videli kako udara ovaj 27-godišnji bokser, biće vam jasno zašto ga upoređuju s legendarnim Majkom Tajsonom.

Vajlder nema mnogo fizičkih sličnosti s Majkom, visok je 201 centimetar, a raspon ruku mu je 213 cm, pa njegovi projektili imaju razarujuću moć poput Tajsonovih. Ovaj teškaš je, uz to, neviđeno brz za svoju visinu, tako da protivnici pred njegovim naletima padaju kao snoplje.

Diontej ne samo da u profesionalnoj karijeri nije osetio gorčinu poraza već je svih 29 borbi impresivno rešio u svoju korist, i to nokautom. To čak ni Čeličnom Majku nije uspelo – on je seriju nokauta zaokružio brojkom 20. Bronzani Bombarder, kako još zovu Dionteja Vajldera, 17 protivnika je poslao u carstvo snova već pre kraja prve runde, a ostatak u drugoj. Ipak, zli jezici tvrde da bokseri protiv kojih se borio do sada nisu bili baš najvišeg kvaliteta.

Braća Kličko strepe

Videćemo šta će na sve to reći braća Kličko, a njima se, prema nekim informacijama, baš ne ulazi u ring s tamnoputim Amerikancem, posebno od kada je Vladimir sparingovao s njim, pa je morao da prizna da nikad nije sreo bržeg teškaša. Zato Ukrajinci izbegavaju mogućnost da mu se zvanično suprotstave. Ali doći će i taj dan.
Tada će biti jasno da li je Vajlder napravljen od pravog materijala ili je još jedna napumpana američka priča.
Pre će biti da je u pitanju ovo prvo.

Komentari