Novi Pazar kroz prizmu statistike

Istorijski plasman na polusezoni neće značiti mnogo ako se sa odličnim igrama ne nastavi i u prolećnom delu. Tim je zauzeo visoku poziciju na deobi četvrtog mesta sa Radničkim iz Niša i Vojvodinom. Činjenica je da su Pazarci mogli biti i bolje plasirani jer su u nekoliko navrata drastično oštećen sudijskim odlukama. Očekivao se daleko slabiji učinak, došlo je dosta novih igrača, uglavnom anonimnih, ali trener Milan Švaba Milanović odlično je posložio ekipu i ostvario odlične rezultate.

Timska statistika

Na 15 mečeva ostvarili su sedam pobeda, od toga šest na domaćem terenu gde je jedino Napredak uspeo da im otkine bod, na strani nisu bili tako uverljivi, ali ostvarili su jednu pobedu – protiv Voždovca.

Poraze su im naneli Partizan, Jagodina i Radnički 1923 (sudije), Crvena zvezda im je nannela najteži poraz 5:1, a izgubili su i u Novom Sadu. Najubedljiviju pobedu su ostvarili kod kuće protiv Spartaka (3:0).

Po efikasnosti plavo-beli se sa 18 golova grupišu bolju polovinu lige, samo na tri meča nisu pogodili protivničku mrežu. Sa 16 primljenih golova i njihova odbrana je jedna od boljih među osrednjima, u pojedinim mečevima su primili dosta golova, ali čak osam puta su u potpunosti sačuvali svoju mrežu.

Minutaža

12 momaka iz novopazarskog tima se izdvojilo većom minutažom. Prednjače defanzivci Slobodan Vuković i Radoš Protić, zatim Ivan Obrovac i Emir Lotinac imaju preko 1000 odigranih minuta. U prvu jedanaestorku spadaju: Nemanja Arsenijević, Admir Kecap, Nemanja Supić, Dejan Rusmir, Nemanja Vidaković, Mladen Lazarević i Bojan Đorđević, nešto manje od pomenutih, ali sa odličnim rolama istakao se Miljan Mutavdžić.

Strandardni rezervisti bili su Mladen Popović, Miloš Marković, Miloš Budaković, Petar Jelić, Marko Jevtović, Miloš Obradović, Nino Pekarić i Uroš Nenadović.

Malu minutažu imali su Demir Kadrić, Sead Župić, Faruk Bihorac, Ibrahim Arifović i Vitali Bulat. Nisu nastupali: Nemanja Latinović, Haris Redžepi, Edin Mujković, Suad Nokić i Vahid Kapidžija.

Golovi

Iako nije bio najstandardniji u timu, Mutavdžić je najbolji strelac kluba sa četiri gola, sa tri gola odlično je sezonu otvorio Kecap, a njegovu ulogu u napadu nastavio je Arsenijević. Vidaković je takođe na početku sezone briljirao, govorilo se o interesovanju Partizana za njega, ali dalje od dva gola nije odmakao. Po jednom su se u strelce upisali: Lazarević, Obradović, Obrovac, Lotinac, Jelić, na kraju jeseni prelep pogodak postigao je i Rusmir.

Asistencije

Izuzev malopre pomenute bravure Rusmira, iskusni organizator igre se istakao i asistencijama, tri puta je namestio gol svojim saigračima. Levi bek Protić je asistirao dva puta, baš kao i kolega sa desne strane Marković i špic Arsenijević. Po jednom su „upakovali“: Jevtović, Bihorac, Nenadović i Jelić.

Kartoni

Lotinac je najčešće dobijao javne opomene, čak šest, po jednu manje imaju Protić, Obrovac i što je posebno interesantno golman Supić. Đorđević ima četiri, Jevtović, Kecap i Vidaković imaju tri, Marković, Popović i Jelić po dva. U beležnisu su po jednom ušli: Budaković, Lazarević, Arifović, Župić, Mutavdžić, Rusmir i Arsenijević. Na tuširanje su dva igrača Pazara otišla ranije, Arifović direktno i Rusmir sa dva žuta.

 

(Foto: Senad Župljanin)

 

Komentari