Odbojka – SP do 23 godine, Srbija u finalu

Kontinuitet se nastavlja, Srbija se plasirala u finale Svetskog prvenstva do 23 godine.

Neki od igrača sa prethodnog EP ali i selektor Igor Kolaković se ne odmaraju nakon osvojene bronze. Otputovali su u Brazil gde reprezentuju veliku količinu harmonije talenta i harmonije koja vlada u ovom sportu. Naime, do sad su ostvarili šest pobeda uz odličan set količnik 18-1.

U polufinalu je deklasirana Bugarska sa 3:0 (21:13, 21:28, 21:10) za svega 49 minuta.

Sve je počelo blokovima Atanasijevića i Srećka Lisinca (postavio rekord turnira sa ukupno 10), Srbija je stekla ranu prednost od 4:0 i do kraja je samo nastavljen započeti posao. Isti igrači uz odličan servis Filipa Stoilovića su nosili tim do pobede u prvom setu.

U drugom delu Bugari su zaigrali dosta bolje, imali prednost i do pet poena, ali nisu izdržali do kraja. Našim igračima se dobrom igrom priključio i Uroš Kovačević, kvalitet igre Srbije ostao je na istom nivou i taj set je pripao našem timu 21:18.

Najubedljivije je delovao treći set, odbrana je funkcionisala odlično, do prvog tehničkog tajm-auta bilo je 12:7, a zatim je usledila furiozna završnica i krajnjih 21:10, za maksimalnu pobedu.

U borbi za zlatnu medalju naš tim se sastaje sa Brazilom, domaćin je u drugom polufinalu bio bolji od Rusije 3:0 (21:16, 22:20, 25:23).

Srećko Lisinac, srednji bloker Srbije:

– U prethodna dva meča smo odigrali baš onako kako nam je potrebno. Ako ovako nastavimo, možemo savladati svakoga. Drago mi je što sam blokirao onako kako nisam mogao u prethodnim mečevima, ali mi smo bili dobri i u servisu i prijemu.

Što se finala tiče, nadam se punoj hali, to će biti odličan meč, Brazil ima snažan sastav, ali mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo ovaj turnir.

Ko će biti osvajač prvog Svetskog prvenstva do 23 godine, ostaje da se vidi nakon 22.30 po srpskom vremenu.

Komentari