Odbojkaško EP – “Plava četa” došla da odbrani zlato

Srbija danas startuje sa odbranom zlata od pre dve godine na odbojkaškom EP igranom u Austriji i Češkoj. Kao i tada, domaćini su dve zemlje, ovoga puta Poljska i Danska.

Nacionalni tim predvođen selektorom Igorom Kolakovićem (na funkciji od 2006. godine) biće lociran u srcu Danske, gradu Herningu gde će u „Boksen Areni“ (kapacitet do 15.000) u okviru susreta u grupi C odigrati susrete sa: Slovenijom (20.9. u 17 časova), Holandijom (21.09. u 15 časova) i Finskom (22.09. u 18 časova).

Ovo će biti 27. po redu EP u odbojci, a “plavi” učestvuju po 23. put.

Sastav Srbije čine sledeći igrači:

1.  Nikola Kovačević

3.  Marko Ivović

4.  Nemanja Petrić

5.  Vlado Petković

7.  Dragan Stanković

9.  Nikola Jovović

10. Miloš Nikić

14. Aleksandar Atanasijević

15. Saša Starović

18. Marko Podraščanin

19. Nikola Rosić

Na prvenstvu su timovi podeljeni u četiri grupe po četiri tima, najbolji po grupama će obezbediti direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugo i trećeplasirani potražiti sreću od osmine finala. Ukoliko se plasira za osminu ili četvrtfinale, izvesno je da će Srbija igrati u Arhusu, a polufinale, finale i borba za bronzu su na programu u Kopenhagenu.

Nakon preliminarnog dela, timovi iz grupe “C” u kojoj se nalazi Srbija, ukrstiće se sa sastavima iz “A” grupe u kojoj su pored Italije i domaćina Danske još Belgija i Belorusija.

 

Komentari