OFK Hajduk – Dinamo Pančevo (omladinci) 6:1

Nakon prinudne pauze proteklih dana, utakmica između Hajduka i Dinama je počela minutom ćutanja za stradale u poplavama koje su zadesile našu zemlju i region.

Utakmica je otpočela u laganom ritmu po bele, iako su domaći bili svesni da je na megdan došla ekipa koja je ih je u  jesenjem delu prvenstva savladala, i koja neminovno zaslužuje isto to treće mesto na tabeli na kojem se nalazi.

Ekipa ‘plavih’ iz Banata, je već iz prvih prekida stavila do znanja domaćim momcima da sa njima neće biti lako, pa je samo srećom Hajduk odoleo napadima igrača Dinama. U 10. minutu dosudjen je prekid za Hajduk, kao izvodjač slobodnog udarca našao se Luka Šarac, koji je u stilu Kolarova lobom smestio loptu u gol za vodjstvo belih 1:0. Na sredini terena viđeno je par neslaganja i iz jedne takve situacije Hajduk je primio gol. Brzo su beli uspeli da se konsoliduju,  pa se u narednoj situaciji Faćol iskupio i na proigravanje Laćarka primio dugu loptu, prosledio je Manojloviću koji ponovo doveo u vođstvo domaći tim.

Milan Vrbljanac gospodario je u svojih 16 metara bio je siguran i u svakoj situaciji koja je ugrožavala gol Hajduka uspešno odreagovao. Pred kraj poluvremena, David Knežević je bio spretan, oslobodio se svojih ‘čuvara’ i doneo  ubedljivije vodjstvo od 3 : 1 ! Taman kada je izgledalo da je to sve u prvom poluvremenu, malobrojne gledaoce na stadionu, je razveselio četvrti pogodak belih u mreži Pančevaca, kada je posle sjajnog centaršuta iz kornera na drugu stativu, loptu dočekao štoper Hajduka,  Nikola Boškov i smestio je glavom pod prečku za sjajnih 4 :1 !

U drugom delu igre istakao se opet Šarac i u defanzivnim zadacima, kada je posle dobre reakcije u odbrani prosledio loptu ka Kneževiću koji je asistirao za peti gol, gde ga je čekao Manojlović, i potvrdio da samo timska igra donosi uspeh. U finišu za het trik se pobrinuo ponovo Manojlović koji je postavio konačan rezultat 6:1! Hajduk u sredu gostuje Donjem Sremu u Pećincima, a raduje i podatak da mladi tim Hajduka sezonu privodi kraju sa 78 datih golova.

Komentari