KRK: Radnički ubedljiv, sa Zvezdom u polufinalu

OKK Beograd – Radnički 72:87 (23:10; 11:27; 18: 26; 20:24)

“Klonferi” su odlično otvorili četvrtfinalni duel takmičenja koje nosi ime po njihovom legendarnom igraču. Andrija Bojić i drugovi su već nakon četiri ipo minuta imali prednost 11:2. Kragujevčani su i nakon toga ostali u kontra ritmu, mašili su otvorene šuteve, ali i zicere što su poletni Beograđani koristili.

Erupciju oduševljenja za grupu “domaćih” navijača izazvala je trojka Đurana sa 8 metara u poslednjoj sekundi napada. Tada je OKK došao do maksimalnih 15 razlike. Trener OKK, Stepandić je želeo da taktikom dugih napada što više uspori igru, međutim znatno bolja odbrana Radničkog u drugoj četvrtini se isplatila, prednost se topila i viđeno je prvo vođstvo Kragujevčana nakon šest minuta, teret je pre svih izneo Birčević, a pomagao mu je iskusni Brkić. Do pauze je viđen potpuni preokret, ali su se plavi sa pet poena povratili u igru za 34:37 na velikoj pauzi.

Rezultat sa poluvremena je obećavao dobru borbu u nastavku i ona je viđena. Brža igra, sa više šuteva povremeno se pretvarala u dvoboj “četvorki” Bojića i Birčevića, a dobru rolu je imao i šuter Šumadinaca – Dimić. OKK se dobro snašao u takvoj igri, u 34 minutu su ponovo na kratko došli do prednosti. Ipak, odbrana Radničkog je odradila bolji posao i prednost je povećana, a Marinović je trojkom u poslednjem minutu prednost belih povećao na 63:52.

Činilo se da je meč gotovo prelomljen, naročito kada su u poslednjem periodu Kragujevčani povećali na 15 razlike. Sava Lešić se u tim trenucima razigrao. Duga neefikasna serija Klonfera je trajala, a prednost je rasla i na preko 20 poena, nedostajali su im tada poeni Bojića. Na kraju, do iznenađenj ipak nije došlo, uverljivih 87-72 za Radnički.

Radnički: Sili, Lešić 15, Mlađan 6, Kalinić 9, Jović 6, Birčević 15, Pilčević 3, Dimić 12, Balmazović, Brkić, Jevtović 4, Marinović 8. 

OKK Beograd: Šepa 12, Đuran 10, Dimitrijević, Malidžan 10, Dimitrijević P, Jovanović, Bojić 26, Stanković, Ilić 5, Riklo, Janjušević 2, Micović 7.

Komentari