Orlovi uspešno poleteli

Srbija je u prvom meču na Evropskom prvenstvu zabeležila veoma važnu pobedu.
Naši Košarkaši bili su bolji od reprezentacije Litvanije rezultatom 63-56 (20:10, 13:17, 18:14, 12:15 )

Košarkaši Srbije su bolje otvorili meč, brzo su napravili seriju od 5:0 koja je  im je ulila samopouzdanje da  prvu četvrtinu privedu kraju rezultatom 20:10.
Litvanci ni u drugoj četvrtini nisu uspeli da dođu do rezultatskog priključka i ako sa dosta sigurnijom igrom u napadu, nedostajala im je završnica.  Dodatnu nervozu u redove zelenih unelo je par faula u napadu koje su načinili sredinom druge četvtine. Rezultat na kraju te deonice – 33:27.

I ako su Litvanci na samom početku treće četvrtine uspeli da vežu dve trojke i dođu do egala, to nije omelo košarkaše Srbije, koji su sa čak devet debitanata na velikim takmičenjima, odigrali strpljivo i dočekali svoju šansu, Nakon trojke Bogdanovića, navijači Srbije su eksplodirali i sjajnom podrškom vodili orlove do +10 na kraju treće četvrtine (51:41).

Kako je se približavao kraj utakmice naši košarkaši kao da su se uplašili pobede, što je rezultiralo sa par nerezonskih šuteva. Ipak i taj pad u napadačkoj igri su nadomestili odličnom odbranom – poslovično efikasni Litvanci svedeni su na svega 56 poena.
U našoj reprezentaciji najzapaženiji su bili: Krstić (20p, 9sk) i Nedović (14p, 3as, 5sk), Bjelica i Katić imali su zapažene role, Gagić je dobro igrao odbranu na Kleizi, Anđušić je zabeležio jednu izuzetno vrednu trojku, Bogdanović je pokazao dva lica večeras, a mladi Kalinić se na “vatrenom krštenju” nije najbolje snašao, ali od njega tek treba očekivati napredak
Dok su u ekipi Litvanije najzapaženiji bili: Kalnteitis (17p) i Lavrinovic (12).

Jedan od presudnih faktora u korist srpske reprezentacije je odlična skok igra, naročito u napadu, a pomogao je izuzetno veliki broj promašaja izvan linije 6,75. Pobeda uliva dodatno samopouzdanje, ali se nikako ne sme stati, a padovi u igri se ne smeju ponavljati.

Komentari