Otisao je Admiral ali je doveden Marsal

Kada je, na kraju prošle sezone, DaMarkus Nelson otišao u redove Panatenaikosa, svi su zabrinuli jer Zvezda dugo nije imala igrača na poziciji jedinice kao sto je Nelson. Amerikanac je prirastao za srce navijačima Crvene Zvezde svojom požrtvovanošću i sjajnim partijama u crveno-belom dresu. Sa pravam su se navijači pitali ko će zameniti Admirala, a onda je doveden Vilijams. Momak koji nam je ostao u sećanju tako što je u prepunoj Konbank areni, na utakmici između Crvene Zvezde i Lokomotive Kuban, porazio naš tim svojom fenomenalnom partijom i tako nam uskratio veliko slavlje. Iz Lokomotive je otišao jer nije pružao partije na svom nivou, bio je u očiglednom padu forme. Tu situaciju su iskoristili čelnici beogradskog kluba i doveli ga u svoje redove.

Od trenutka kada je potpisao za Zvezdu sve oči su uprte u njega kao u nekoga ko treba da donese prolazak u top 16 fazu Eurolige i toliko željenu titulu u domaćem prvenstvu. Ne da nije razočarao nego je oduševio. Od samog starta igra na visokom nivou, postiže poene, organizuje napade, deli neverovatne asistencije, a njegova saradnja sa Bobijem je neverovatna, na svakom meču Vilijams ima bar 2-3 asistencije za gorostasnog centra. Na svakoj utakmici od njega viđamo trojke u zadnjim sekundama napada, “alley-opp” asistencije, a asistencija za Luku Mitrovića  protiv Valensije u prošlom kolu Eurolige je genijalna. Primio je loptu na 8 metara od koša, primetio je Mitrovića ispod koša da bi iz prednje promene, gledajući u publiku jednom rukom bacio neverovatnu asistenciju kroz šumu protivničkih ruku.

Na osnovu viđenog u 9 utakmica koje je odigrao u crveno-belom dresu možemo da konstatujemo da je Zvezda dobila svog “Maršala”.

 

Komentari