Partizan juri Vitasa i Đurđevića, Zvezda sanja Lukovića i Biševca

Kako je sve izvesnije da će Partizan ispustiti Trajkovića i Riosa, crno beli okreću se drugim igračima. Pored perspektivnog napadača iz severne Koreje Jong Gvana, Partizan je ponovo aktuelizovao transfere igrača sa Banjice. Na radaru crno belih, kao i godinu dana ranije se nalazi dvojac Rada, Uroš Vitas i Uroš Đurđević.

Vitas je odigrao 10 utakmica za Rad u jesenjem delu sezone, uz četiri žuta kartona, uspeo je jednom da se upiše u strelce, dok je Đurđević odigrao utakmicu više i postigao jedan gol više.  Pored dvojice igrača rada, Partizan još uvek čeka odgovor Vojvodine u vezi Petra Škuletića, dok je saradnja sa Trajkovićem sve manje izvesna, jer je igrač kao prioritet postavio inostrani angažman.

Crvenoj zvezdi u prošloj godini, najviše je škripelo u odbrani, zato je cilj Zvezde “zakrpiti” zadnju liniju. Crveno beli u svojim redovima žele Jovicu Vasilića, defanzivca užičke Slobode, do njega neće lako doći, jer je za njegove usluge interesovanje pokazala i Steua. Posle letošnjih pojačanja u vidu Mrđe i Ninkovića, zimski prelazni rok takođe bi mogao da nam donese dva zvučna pojačanja u klub iz Ljutice Bogdana, Aleksandar Luković i Milan Biševac blizu su povratka u tim sa “Marakane”.

Biševac je u svom klubu, Lionu odigrao 37 utakmica, iza sebe ima 16 nastupa u reprezentaciji, pa bi njegovo angažovanje donelo preko potrebno iskustvo. Očekuje se još jedan povratnik u redove Zvezde. Usled nezadovoljstva svojim statusom kod novog trenera Zenita, Lućana Spaletija, Aleksandar Luković napustio je klub. Luković je izrazio želju da ponovo obuče Crveno beli dres, ukoliko se njegove želje poklope sa mogućnostima Crvene zvezde, uslediće njegov povratak u domaći fudbal.
Angažovanje dvojice iskusnih štopera Crvenoj zvezdi donelo bi preko potrebno iskustvo, pa bi najave čelnika kluba o jurišu na titulu dobile na težini.  Jedna stvar je sigurna, Očekuje nas veoma burna zima u domaćem fudbalu.

Komentari