Partizan kroz prizmu statistike

U narednim danima, imaćete priliku da se upoznate sa statistikom naših superligaša kroz statističke parametre. Budući da poštujemo hijerarhiju na tabeli, prvo počinjemo sa Partizanom.

Timska statistika

Tim iz Humske je u petnaest prolećnih duela ostvario pobede u dve trećine mečeva – ukupno 10, poraženi su dva puta i to od najljućih rivala Crvene zvezde i Vojvodine, a igrali su nerešeno sa niškim Radničkim, Javorom i Napretkom.

Za razliku od prethodnih godina, Partizan nije prvi na listi strelaca, sa ukupno 28 golova su pali na drugo mesto efikasnosti u prvenstvu, a pretekla ih je Crvena zvezda sa dva gola više i prosečno dva po meču. Crno-beli mrežu nisu zatresli tri puta, igrali su 0:0 na gostovanju u Nišu kao i kod kuće protiv Javora i u porazu na večitom derbiju. Najviše golova dali su protiv Radničkog 1923 u pobedi od 5:1.

Sa 12 primljenih golova spadaju u solidne odbrane JSL, ali ne i najbolje, Jagodina je takođe primila 12 golova, a odbrana niškog tima je najbolja sa 10 primljenih golova. Novi Pazar im je postigao tri, a Donji Srem dva gola, oba meča su odigrana u Humskoj. Osam puta su uspeli da u potpunosti sačuvaju svoju mrežu.

Minutaža

jedini koji nije propustio ni jedan meč je igrač koji je i obeležio ovu jesen – Miloš Jojić. On takođe ima i najveću minutažu, a prilično standardni bili su Vladimir Stojković, Milan Obradović, Vojislav Stanković, Vladimir Volkov, Saša Ilić, Đemba Đemba i Nikola Ninković. Među jedanaest najstandardnijih su još: Miloš Ostojić, Andrija Živković i Marko Živković, par minuta manje od startnih 11 ima Nemanja Kojić. Po minutaži, blizu su još: Fofana, Saša Marković, Nikola Gulan, Predrag Luka i Filip Malbašić.

Slede: Nemanja Petrović, Nikola Aksentijević, Brašanac, Grbić i Živko Živković. Na terenu su se pojavili i najmlađi debitant u istoriji kluba Ivan Šaponjić i Saša Ivković. Golmani Lukač i Nikola Petrović, nisu igrali a Danilo Pantić bi verovatno debitovao, samo da je ranije prihvatio profesionalni ugovor kluba.

Golovi

Najbolji strelac je Jojić sa pet postignutih golova, odnosno na svakih 236 minuta po jedan, sledi ga mladi Andrija Živković sa 4 ali i gotovo duplo boljim prosekom, momci kojima je davanje golova primarni zadatak Kojić i Fofana su postigli po tri, a Predrag Luka i Saša Ilić su dali po dva. U strelce su se upisali još: Stanković, Volkov, Nemanja Petrović, Brašanac i Ninković. Najbolji prosek svakako ima Aleksandar Mitrović, ali on je nakon tri meča i isto toliko golova na svakih 55 minuta otišao u Anderleht, mladi napadač je imao i jednu asistenciju.

Foto: partizan.rs

Asistencije

Jojić je dominantan i u ovom parametru, saigračima je „spakovao“ sedam golova, prati ga Ninković sa tri. Ostali: Volkov, Đemba, Petar Grbić, Ilić, A.Živković i Kojić imaju po jednu.

Kartoni

Najviše žutih ima Obradović – 4, Volkov, Marković, Ninković po tri, dve imaju Stanković, Brašanac, Gulan i Marko Živković, po jednom su u beležnici završili Stojković, N.Petrović, Luka, Jojić, Malbašić i Fofana.

Po jedno isključenje imaju Malbašić i Ninković.

Komentari