Partizan promovisao Milutinovića

Nakon serije odlazaka, košarkaški klub Partizan krenuo je sa pojačanjima za novu sezonu. Novo lice na mestu uspeha je Andreja Milutinović, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i FMP-a. On je sa crno-belim klubom potpisao ugovor na dve godine.

Foto: Partizan

Andrija Milutinović (24) visok je 198 cm, svoju košarkašku afirmaciju doživeo je u FMP-u, u seniorskom timu kluba iz Železnika proveo je tri godine, bio je juniorski prvak na Fajnal foru Evrolige u sezoni 2008. i član idealne petorke tog takmičenja. Nakon fuzije FMP-a i Crvene zvezde nosio je dres crveno-belih sve do 2013. godine. Potom je usledila kratka internacionalna karijera, nakon proba u Bilbau i Milanu bio je član Milvoki Baksa tokom NBA Letnje lige. Na kraju je ugovor potpisao sa španskim drugoligašem Ljiedom. Sezonu je završio u Apolonu.

Milutinović će u Partizanu nositi broj 22, pošto je njegova prvobitna želja broj 33 rezervisan za Nemanju Bezbradicu.

Očekujem da se na najbolji mogući način uklopim u sistem, kako bih mogao da pomognem saigračima i timu, a kasnije naravno, svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo“, rekao je po potpisivanju ugovora Andreja Milutinović, novi član šampiona. 

Komentari