Partizan spreman za nove izazove

KK Partizan je na Evroligaški dan namenjen medijima predstavio svoju ekipu koja će i sledeće sezone igrati na četiri fronta, kao i novu garnituru dresova. Medijima su se obratili svi igrači sem Daloa i Bertansa, koji su bili opravdano odsutni. Najveću pažnju je privukao, pored Duška Vujoševića, Francuz okićen zlatom, Žofri Lovernj, kao i novo pojačanje kluba, Terens Kinsi.

Debitant na prvenstvu u Sloveniji i jedan od najtalentovanijih srpskih igrača, Bogdan Bogdanović, je rekao da je grupa Partizana u Evroligi veoma teška, samom činjenicom da su u njoj tri kandidata za osvajanje tog trofeja, ali i da svako može da padne u vreloj atmosferi Pionira.

Jedan od pet igrača koji mogu da igraju na centarskoj poziciji, Dejan Musli, je rekao da su prvobitne ambicije prolaz u top 16 fazu Evrolige i da posao u grupi nije ni malo lak. Dodao je da je tim dosta iskusniji i ako neki igrači nisu više u klubu, nada se da će Partizan uspeti da ispravi greške iz prošlosezonskih mečeva u kojima su gubili na produžetke, i da će u Pioniru tražiti prolazak u narednu rundu.

Duško Vujošević je optimističan pre još jedne sezone pune izazova za njegov tim, nada se da će izgurati taj “Sizifov kamen”, koji, na žalaost, zbog loše finansijske situacije, guraju od početka svake nove sezone. Trener crno-belih se zahvalio svim momcima koji nisu prošli probu, na uloženom trudu i datom doprinosu i predstavio novo pojačanje šampiona domaće i ABA lige, mladog krilnog centra Nemanju Bezbradicu, koji je zadužio dres sa brojem 33. Vujošević je još jednom istakao žaljenje zbog odlaska Vladimira Lučića, ali i sam već naviknut na lošu finansisku situaciju, probaće da sa ovom ekipom da maksimum i bude ravnopravan rival svakom suparniku.

Partizan sezonu u Evroligi otvara teškim gostovanjem u Barseloni, 17 oktobra, dok će nešto ranije odigrati svoj prvi meč u regionalnoj ligi, protiv Igokee 06.10.

Komentari