Pobeda za oproštaj od navijača: Partizan – Žalgiris 78:67

U beogradskom oproštaju Partizana od ovogodišnje Evrolige broj gledalaca je podbacio, ali oni najverniji su napravili atmosferu lepu kao i uvek.

Partizan – Žalgiris 78:67 (24:13; 18:21; 18:15; 18:18)

Domaći su otvorili meč u laganom ritmu i efikasno. Za prva dva minuta su pogodili sve šuteve i odvojili se na 8:0. Nakon Štombergasovog minuta odmora nastavljeno je u istom ritmu. Prvi promašaj iz igre imao je Bogdanović tek nakon šest minuta, a do tada je već bilo sedamnaest razlike. Litvanci su u tim trenucima imali veoma loš procenat šuta, kao i dosta izgubljenih lopti. Opuštanjem “crno-belih” i snižavanjem ritma, Žalgiris je ipak uvatio balans, realizovali su nekoliko kontri i na prvoj pauzi je na semaforu stajalo 24:13.

U drugom delu Partizan je nastavio sa uverljivom igrom, tako da je ubrzo došlo vreme da se razigraju rezervisti. “Zeleni” su zaigrali bolje u odbrani, ali i tražili raspoloženog igrača za poene u seriji i priključak. Nije im išlo po želji, ali pomogli su im i brojni propušteni napadi beograđana, pa su se primakli na minus sedam u jednom trenutku. Napadački, najviše se istakao centarski tandem GudaitisKlimavičis. Trojkom Dentona, Žalgiris je dobio ovu četvrtinu koja je više ličila na festival kamenica i smanjio na 42:34.

Igranje najbolje petorke “crno-belih” u trećoj četvrtini razvejalo je svaku sumnju u krajnji ishod. Ubrzo je plus vraćen na preko deset i meč je poprimio ravnomerniji tok do polovine četvrtine. Par diskutabilnih sudijskih odluka bilo je na štetu beograđana pa je nakon jednog oštrijeg protesta dosuđena tehnička Saši Pavloviću. To je pomoglo “Zelenoj šumi” da se ponovo malo približi, ali prednost je na kraju te deonice ostala dovoljnih jedanaest.

Poslednja četvrtina ličila je na prvu. Od starta su igrači Partizana zaigrali angažovano i efikasno kako bi izbegli eventualnu uzbudljivu završnicu. Bertrans, Tepić i Lovernj su postizali poene za veću razliku. Kada su dostigli značajnu zalihu, došao je period opuštanja, brža igra u kojoj je Žalgiris došao do časnih minus jedanaest.

Komentari