Pažnju svetske javnosti pokupio meč Srbija – Hrvatska

Mnoge medijske kuće su otkupile pravo na prenos kvalifikacionoga meča, Srbija – Hrvatska. Mnoge značajne svetske ličnosti posmatraće meč na Marakani, među njima i Žože Murinjo, potvrđeno je u Tanjugu.

Menadžer Čelzija ima običaj u reprezentativnim pauzama pogleda koji susret. Ovaj put se odlučio da pogleda meč kapitena Srbije, Branislava Ivanovića. Murinjo će imati priliku da pogleda i Nemanju Matića, za čiji je dolazak u Čelzi ovoga leta bio zainteresovan, a ujedno da se pozdravi i sa starim kolegom Sinišom Mihajlovićem. On i selektor Srbije imaju odličan odnos iz vremena kada su zajedno saradjivali.

Kapiten Srbije prisustvovao je pres konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

– “Nema ničega posebnoga u samoj pripremi, svaka utakmica je utakmica za sebe. A svaka je i nešto posebno, a ova jeste posebna. Napredovali smo od protekle utakmice, napredujemo iz dana u dan. Igramo kvalitetniji fudbal i ovo nije ista ekipa, kao od pre šest meseci u Zagrebu. Pobeda nad Hrvatskom bila bi nešto najznačajnije za nas i ovu generaciju”. 

Selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac, rekao je da neće imati problema da motiviše svoje igrače za duel sa Srbijom koja će, po njegovom mišljenju, biti jača nego proletos u Zagrebu.

“Siniša je isprobao mnogo igrača, napokon je našao rešenje za zadnjeg veznog. Jednog od najboljih u Evropi, Nemanju Matića. Na Marakani ne slušamo tribine i ne interesuju nas stvari van terena. trebaju mi borci, trebaju mi tri boda koja nas ostavljaju u trci za prvo mesto i direktan plasman”.

Selektor Hrvatske neće moći da računa na Gordona Šildenfilda, Milana Badelja, a pod znakom upitnika su : Ivan Strinić i Mateo Kovačić.

Utakmica A grupe za kvalifikacije za SP, Između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra u Beogradu od 20:45. Hrvatska je trenutno druga na tabeli sa 16. bodova, tri manje od Belgije. Dok je Srbija treća, sa 7. bodova.

Komentari