Pećinčani se okupili

Suvača je zaživela u ovoj godini, trenerski tandem: Vlado Čapljić – Spasoje Jelačić su pozdravili postojeći igrački kadar koji je doživeo dosta promena. Po običaju Sremaca, dosta neafirmisanih igrača je pristupilo klubu koji daje šansu za afirmaciju.

Novajlija je snažni defanzivac Đorđe Crnomarković, došao je iz srpskoligaša Šumadije (J) i jednako je upotrebljiv na pozicijama levog beka i štopera. Nakon odličnog posla sa Radetom Krunićem pre godinu dana, sada je iz Sutjeske (Foča) došao Neđo Šuka, Nikola Radojičić nije mnogo igrao u lideru PLS – Mladosti iz Lučana ali će možda biti od koristi Donjem Sremu.

Od iskusnijih su stigli Miloš Mijić, nekadašnji igrač OFK Beograda do skoro je igrao za slovenački Domžale. Mladen Veselinović je pojačanje na poziciji levog beka pošto Sremci nisu bili zadovoljni defanzivom Stefana Aškovskog koji je vraćen Partizanu. U klub se vratio iskusni golman i klupska legenda Dragan Starčević koji je u prethodnom periodu nastupao za Radnički Stobex. Sa pozajmice su se u klub vratili: golman Matija Šegavac (Cement), Uroš Košutić i Ivan Šubert (obojica Zemun).

Iz kluba su, osim pomenutog Aškovskog otišli iskusni štoper Aleksandar Vasiljević koji i nije bio standardan u zadnjoj liniji, baš kao i golman Mladen Živković, sličan status su imali Nemanja Čović i Vladimir Milašinović koji traže novu sredinu.

– Do odlaska u Antaliju, 2. februara, očekuje nas tri kontrolne utakmice – istakao je, izmedju ostalog, u svom obraćanju predstavnicima medija Milan Aleksić, potpredsednik kluba – Već je izvesno da ćemo igrati  protiv Indjije i Politehnike u Temišvaru, trebalo bi da se potvrdi meč protiv BSK-a iz Borče. U ovom trenutku dogovorene su i tri utakmice koje ćemo odigrati u Antaliji, gde će nam biti prvoligaši iz Ruminije Metan gas i Univerzitatea, kao i kineski Gvanžu. Planirana su još dva meča u Turskoj. Generalka pred nastavak sezone trebalo biti protiv Doline iz Padine.

Opšte je uverenje da će nastavak sezone biti vrlo zanimvljiv, pre svega i neizvestan.
– Biće vrlo teško jer je više od pola lige u nekoliko bodova razlike – istakao je trener Vlado Čapljić – Već sam rekao igračima da moramo maksimalno spremni biti i što pre na proleće izaći iz opasne zone. Kvaliteta za to imamo. Nadam se da će novi igrači svojom dotatnom enerijom dati doprinos. Svakako nije u ovom trenutku prijatno gledati tabelu. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu i sakupljati bodove, a na kraju ćemo videti koliko smo bili uspešni.

U prvom delu sezone mnogo se očekivalo od Ognjana Damnjanovića.

– U poslednjim jesenjim utakmicama pokazali smo kvalitet i dokazali da možemo mnogo u igri – tvrdi Damnjanović – Pred kraj, u nekoliko mečeva, osvojili smo više bodova nego u svim utakmicama pre toga. Željni smo fudbala i dokazaćemo da nam je mesto u eliti. Jesenje igre nisu bile baš sjajne, kako za ekipu, tako i za mene. Ubedjen sam da će biti bolje.

 

Izvor: http://fkdonjisrem.blogspot.com

Komentari