Perica Krstić za Žurnal: Neka Milica dokaže svoje tvrdnje na sudu

Trener Mašinca Perica Krstić u izjavi za štampano izdanje Žurnala odgovorio je na prozivke Milice Stojanović doskorašnje fudbalerke Mašinca. 

-Nisam želeo da se javljam i da Milici pravim društvo u ovoj kampanji protiv mene i Mašinca, ali shvatio sam da bi istina mogla da bude drugačija ako se čuje i moje mišljenje. Nikada je nisam uvredio, maltretirao, razgovarao sa njom povišenim tonom. Trudio sam se da joj mnoge stvari objasnim korektnim načinom iako je sama kompleksna ličnost – Počeo je Krstić i potom se okrenuo razlozima za nesporazume:

Milici, inače reprezentativki je povređena sujeta, jer nije htela da bude u timu ako nije u startnoj postavi. Ja sam joj to nagovestio dan pred utakmicu, pošto je propustila trening a nije “imala vremena” da mi se javi. Posle treninga bilo je poziva i pretnji da će me srušiti, imam svedoke koji su slušali salvu uvreda. Šta će biti sa trenerima ako svaki nezadovoljni igrač može ovako da napada i optužuje – Upitao je Krstić.

Krstić je naglasio da pred meč u prisustvu saradnika razgovarao sa igračicom :

-Ponašala se arogantno, jer pobogu ona je reprezentativka i ne sme da se izostavi. Nisam pristao da mi sastavlja tim, a cela ekipa čekala je moj stav pa sam bio u sitaciji da odlučujem između Milice i podrške tima.

Sam početak Miličine karijere nije nagoveštavao ovakav rasplet:

– Došla je u klub sa 15 godina, posle neuspele karijere u košarci. Bio sam jedan od retkih koji je verovao da će, zahvaljujući zalaganju i ambicijama, uspeti, pa sam se trudio da joj pomognem. Pozivi za kadetsku reprezentaciju produkt su rada u klubu. To što sa mnogo hrabrosti i neukusa, ne priznaje taj doprinos, nije ništa novo ali zastrašujuće je što uzima pravo da ocenjuje nečije stručne i ljudske kvalitete. Ni kao profesor fizičke kulture, ni kao selektor više od 30 godina ne bih imao toliko hrabrosti.

Na tvrdnje da se u Mašincu slabije radilo što je doprinelo čestim povredama igračica Krstić odgovara:

– Da li je povređeno sedam, manje ili više fudbalerki, da je to stvar lošeg stručnog rada kao i druge nestručne i neukusne opaske moraće da dokazuje na sudu. O njenoj povredi da li je neko iz kluba zvao ili nije, ne treba govoriti. Bezobrazno iskrivljuje istinu, kako bi se stvorio utisak  da je u našem klubu sve ružno. To što je samo pet godina u ženskom fudbalu ne daje joj za pravo da omalovažava nečije rezultate četiri decenija unazad. Ona ne pamti kada je Mašinac bio najbolji na prostorima Jugoslavije, kada je mečeve posmatralo i po deset hiljada gledalaca.

Krstić je prokomentarisao i zahtev, a kasnije i dobijanje ispisnice mlade fudbalerke:

– Nije ni tačno da je odigrala 30 utakmica u kontinuitetu, već samo desetak, a usred prvenstva bila je bez odobrenja kluba, sa Ruskinjama na pripremama. Želimo joj da uspe u drugoj sredini i dokaže da je u pravu. Mislim ipak da nije objektivna i da nema kvalitet za više od ovoga – Istakao je Perica Krstić u razgovoru za štampano izdanje Žurnala.

Komentari