Pešić: “Grobari” bili neprimetni večeras u Areni

Trener Bajerna, Svetislav Pešić, nakon poraza svog tima od Partizana (i nakon što se u svlačionici na svoje pulene izdrao na nemačkom, engleskom i srpskom jeziku) priznao je da je, ne razočaran već „ljut kao puška“.

– Ovo je jedno od naših najslabijih izdanja u sezoni, poraz mi ne pada toliko teško koliko način na koji smo izgubili. Odigrali smo jako loše, naročito u odbrani. Budući da smo mi tim čija se čitava igra bazira na odbrani, pa i napadi su plod dobro odrađenog posla u defanzivi, naše samopouzdanje se srozalo. Već u prvoj četvrtini smo izgubili čak sedam lopti i to u tranziciji, ukupno ta brojka na meču je sedamnaest, što je nedopustivo. Nadam se da će nam ovo biti poslednje slabo izdanje u ovoj godini.

Protivnikovu pobedu ne želim da umanjim i čestitam im jer su zasluženo slavili. Partizan je večeras bio veoma dobro pripremljen, svež, motivisan. Nisu ni oni u nekoj sjajnoj formi, ali se dižu.

Kakve su ambicije Bajerna?

– Mi smo nov klub, ali sa slavnim imenom. Veličina imena i pripadanje fudbalskom gigantu iz Minhena je korisno jer košarkaši iz očitih primera mogu da vide kako se prave vrhunski rezultati. Sa druge strane, ovo ime donosi i veliku obavezu i opterećenje. Polako gradimo naš koncept, želeli smo do Top 16 i u tome uspeli, ostvarivši ciljeve. Sa svima, izuzev sa Realom smo odigrali egal mečeve. Želimo da i u domaćem prvenstvu očuvamo ovu poziciju na tabeli do kraja regularnog… (u tom trenutku proslavljeni stručnjak je zasmejao sve novinare jer nije mogao da se seti tražene reči maternjeg jezika, pa su mu prisutni pomogli da završi rečenicu) …dela.

 

Publika je u jednom trenutku Pešića uzela „na zub“ a iskusni stručnjak je pričao o ambijentu.

– Atmosfera nije bila baš predobra, navikao sam ja na mnogo bolje i gromoglasnije, navijanje je bilo dosta loše i nije smetalo ni meni a ni mojim igračima. Imam utisak da su više navijali sebe radi. Mogu reći da su bili neprimetni.

Komentari