Pet najomraženijih fudbalera na svetu

Većina igrača koja je konkurisala za ovu listu, uglavnom su poznati igrači evropskog i svetskog kalibra. Međutim ono što ih je svrstalo u ovu kategoriju, jeste njihovo ponašanje na terenu ali i van njega, zbog čega su često znali svoje fudbalsko umeće da stave u drugi plan, dok su na površinu isplivavali prljava igra i potezi, kao i skandali iz privatnog života. U moru igrača sa ovakvim biografijama, izdvojilo se 5 imena koji su svojim ponašanjem stekli titulu najomraženijih.

5. Ešli Kol – ovaj fudbaler skrenuo je pažnju na sebe, u negativnom kontekstu, kada je zbog veće plate odlučio da napusti redove Arsenala i pređe u gradskog rivala Čelsi. Razlog prelaska, ali i likovanje Kola u plavom dresu posle pobede nad Arsenalom u Premijer ligi, navukli su gnev navijača, ne samo Arsenala već i na celom Ostrvu. Levi bek plavaca, ubrzo je dobio nadimak Kešli, a koliko daleko je mržnja publike otišla daleko govori podatak da su navijači Arsenala odštampali novčanice sa likom Ešlija Kola, koje su mu bacali sa tribina na jednom od gradskih derbija.

4. Serhio Buskets – Fudbaler Barselone navukao je gnev navijača širom Evrope na sebe, čestim simuliranjem prekršaja. Trenutak koji ga je vinuo u zvezde jeste polufinale Lige Šampiona protiv Intera, kada je posle jednog bezazlenog duela pao kao pokošen na zemlju, a zatim kroz prste gledao da li je sudija odreagovao na njegovu simulaciju. Iako se mečevi Barselone ne mogu uvek pohvaliti čistom igrom i fer-plejom, ova slika i ovaj gest Busketsa, obišli su ceo svet i izazvali zgrožavanje ljubitelja fudbala širom planete. Etiketa koju Buskets nije uspeo da skine ni dan danas, a čini se kao da i ne mari mnogo za to.

3. Luis Suarez – igrač koji ima podebeo dosije prljavih poteza, i mnogo razloga zašto ga ljudi i pored odličnog fudbalskog umeća, u dobroj meri ne vole. Vređanje na rasnoj osnovi Patrisa Evre, ujedanje Baneta Ivanovića, odbrana protiv Gane u 1/4 finalu Svetskog prvenstva, kada je rukom sprečio siguran gol i zaradio direktan crveni, samo su neki od poteza zbog kojih je često bio kažnjavan suspenzijama ali i zbog čega mnogi navijači širom Evrope ne bi želeli da ga vide u svom timu.

2. Pepe – Fudbaler Reala sa razlogom se nalazi visoko kotiran na ovoj listi. Jedna od njegovih karakteristika jeste izuzetno gruba i prljava igra, ali i otvorena namera da se povredi protivnički igrač. Ono što mu takođe ne ide na ruku uz grubu igru, jesu česti pokušaji simuliranja, što se doduše u nekim situacijama njegovom timu rezltatski isplaćivalo ali je ujedno i nailazilo na osude kod publike.

1. Džon Teri – Bez ikakve sumnje, čovek koji je ubedljivo najomraženija ličnost među fudbalerima na svetu. Ne toliko skandalima na terenu, koliko van njega. Spavanje sa ženom najboljeg prijatelja, vređanja na rasnoj osnovi, tuče po pabovima u alkoholisanom stanju, ali i problemi i skandali koje pravi njegova porodica, stavljaju ovog fudbalera u sami vrh ove kategorije, bez ozbiljnije konkurencije.

Komentari