Pojačani “Orlići” sa Kiprom za novi trijumf

Zbog neobičnog kalendara, Srbija će tek večeras u Ahni odigrati drugi meč u kvalifikaconoj grupi 9 za plasman na Prvenstvo Evrope igrača mlađih od 21 godine.

Pojačani već prekaljenim seniorima: Mitrovićem i Đuričićem, izabranici Radovana Ćurčića večeras (18 časova) se susreću sa Kiprom, timom koji su već savladali sa (2:1) Gornjem Milanovcu (oba gola postigao Luka Milunović).

Iako je za ispomoć svojoj generaciji bio upućen poziv Nastasiću i Lazaru Markoviću, oni ipak neće igrati na “Rajskom ostrvu”, Marković je povređen, zameniće ga Slavoljub Srnić, a Nastasića je selektor Mihajlović vratio u seniorski tim, da bi igrao protiv Japana i Makedonije.

U veoma teškoj grupi, iako je maksimalna, Srbija zauzima trenutno treće mesto, iza Belgije koja ima  iz tri meča devet bodova i Italije – dve utakmice, tri boda, koliko ima i večerašnji rival Kipar, ali iz četiri meča.

Osim susreta Kipar – Srbija, danas je nešto ranije na programu i utakmica poslednjeplasiranog tima grupe Severne Irske sa Belgijom.

Tri dana kasnije, mali derbi grupe Belgija – Italija, a Srbija će ponovo na stadionu Metalca ugostiti protivnika, ovoga puta Severnu Irsku. Kao i u prvom meču, ponovo će biti lišeni pomoći publike, zbog dešavanja prošle godine u Kruševcu suspenzija UEFA i dalje je na snazi.

Ćurčić na raspolaganju ima sledeće igrače:

Golmani
Nikola PERIĆ (Voždovac)
Marko DMITROVIĆ (Ujpšet)
Đorđe LAZOVIĆ (Javor)
Odbrana
Petar GOLUBOVIĆ (OFK Beograd)
Filip STOJKOVIĆ (Čukarički)
Uroš ĆOSIĆ (Peskara)
Uroš VITAS (Rad)
Uroš SPAJIĆ (Tuluz)
Nemanja PETROVIĆ (Partizan)
Aleksandar PANTIĆ (Viljareal)
SREDINA TERENA
Srđan MIJAILOVIĆ (Kajzerispor)
Darko BRAŠANAC (Partizan)
Filip ĐURIČIĆ (Benfika)
Aleksandar KOVAČEVIĆ (Crvena zvezda)
Nemanja RADOJA (Vojvodina)
Filip KOSTIĆ (Groningen)
Luka MILUNOVIĆ (Crvena zvezda)
Slavoljub SRNIĆ (Čukarički)
NAPAD
Uroš ĐURĐEVIĆ (Rad)
Aleksandar MITROVIĆ (Anderleht)
Aleksandar PEŠIĆ (Jagodina)
Nikola STOJILjKOVIĆ (Čukarički)

Komentari