Poleću i Drulovićevi orlići

Selektor omladinske reprezentacije Srbije (momci rođeni 1994. godine i mlađi), Ljubinko Drulović je objavio novi spisak svojih izabranika.

U sličnom terminu kada seniori budu igrali protiv Hrvatske i Škotske, a starija generacija (do 21 godina) bude odmeravala snage sa Holandijom i Bugarskom, omladinci će odigrati dva meča provere sa Belgijom. Termini su 23. i 25. mart, a Drulović računa na sledeće igrače:

Golmani:

Predrag Rajković (Jagodina)

Miroslav Grujičić (Teleoptik)

Nikola Tasić (Sloboda)

Odbrana:

Milan Savić (Gent)

Miloš Veljković (Totenhem)

Aleksandar Filipović (Jagodina)

Bojan Nastić (Vojvodina)

Marko Živković (Partizan)

Nikola Todorić (Rad)

Ivan Karanfilovski (OFK Beograd)

Sredina:

Marko Pavlovski (OFK Beograd)

Miloš Degenek (Štutgart)

Luka Stojanović (Sporting L.)

Vukan Savićević (Crvena zvezda)

Milan Vojvodić (Spartak)

Andrija Luković (Rad)

Dino Dolmagić (Zemun)

Stefan Tripković (Banat)

Napad:

Ognjen Ožegović (Crvena zvezda)

Stefan Mihajlović (Crvena zvezda)

Aleksandar Čavrić (OFK Beograd)

– “U Belgiјu nećemo otputovati u naјјačem sastavu, ali svakako ćemo biti dovoljno јaki da se domaćinu suprotstavimo na pravi način. Biće ovo prilika da proverimo i neke nove momke, ali i da vidimo na kom su nivou trenutno igrači, s obzirom da se od novembra nismo okupljali. Јa veruјem u ovu generaciјu, imaјu dosta kvaliteta i očekuјem da i ove godine budemo učesnici finalnog turnira Prvenstva Evrope, kao što su to učinile prethodne dve generaciјe” – izjavio je pri objavljivanju spiska Drulović

Ovaj spisak se delimično razlikuje od prethodnog, jr su poziv za tradicionalni turnir “Stevan Ćele Vilotić”. Ova selekcija će imati dosta termina za mečeve provere, jer su izuzeti od preliminarnog kruga kvalifikacija zahvaljujući dobrim igrama u prethodnom ciklusu.

Sledeće EP za ovu generaciju igra se ove godine u Litvaniji.

Komentari