Poleteli i subotički “Golubovi”

Prvo što su Subotičani učinili u novoj godini je testiranje fizičkog stanja igrača, u Beogradu pre dva dana. Danas su se “golubovi” i postrojili pred svojim trenerom Dragim Kanatlarovskim, čovekom koji se dogovorio sa upravom da ostane bar do kraja sezone.

Polufinalista Kupa do sada nije imao značajnije kadrovske promene, otišli su Popara, Milivojev i Stevanović koji nisu igrali standardno u proteklih šest meseci, jedini novajlija je Ivan Fatić, štoper koji je pre par meseci otišao iz Vojvodine.

Početna faza priprema odradiće se u Subotici do 19. januara kada se fudbaleri sele na Zaltibor gde će se nastaviti bazne pripreme. 25. januara idu u Budvu gde će uz nastavak priprema odigrati i pet prijateljskih utakmica. Već su zakazani mečevi protiv Bokelja, Budućnosti, Mornara i Čelika. Povratak iz Budve je planiran za 10. februar. Protivnik za zvaničnu proveru još uvek nije poznat, pregovori su u toku.
Šef struke Kanatlarovski se igračima obratio sledećim rečima:

– Imamo veliku obavezu da nastavimo tamo gde smo započeli prošle jeseni. Treba da se okupimo i počnemo sa radmo. Pred nama je jedna izuzetna sezona koju treba da krunišemo Kupom Srbije i što boljim plasmanom na tabeli Super lige. Velika je želja za dobrim rezultatima a koliko ćemo uspeti da ostvarimo pokazaće vreme. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti. Pred nama je važan period. Prilika je da i igrači, koji su možda bili u drugom planu, pokažu svoje kvalitete, da se još bolje upoznamo. Imamo velike obaveze, ali i velike ambicije. Rada se ne bojimo, a nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Želja nam je i glavni cilj nastavka sezone učešće u Kupu. Želimo da uđemo u finale i naravo da ga osvojimo!

Na prozivci osim standardnih prvotimaca,  našla su se i četvorica igrača Palića i dva omladinca. Izostao je jedino Marko Vidović koji se nalazi na probi u inostranstvu. Spisak igrača koji su bili na prvom treningu:  Branimir Aleksić, Milan Jovanić, Budimir Janošević, Nebojša Mezei, Stefan Milošević, Goran Antonić, Ilija Radović, Slobodan Novaković, Daniel Farkaš, Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica, Dino Šarac, Milan Vojvodić, Aleksandar Nosković, Andrej Mrkela, Darko Puškarić, Nemanja Milić, Veseljko Trivunović, Stefan Ilić, Stefan Cicmil, Miloš Dzugurdić, Aleksa Matić, Miljan Ljubenović, Branimir Jočić, Bojan Bjedov, Dragan Janković, Đorđe Antonić.

Prisustvovali su i verni simpatizeri kluba sa severa Bačke – “Marinci”, dali su podršku svojim ljubimcima od kojih se nadaju prvom trofeju u klupskoj istoriji.

Komentari