Polufinale Kupa budi nadu

Kada se u obzir uzme sve viđeno u Ivanjici i Novom Sadu danas, nameću se dva zaključka.

  1. Uprkos ubedljivijoj igri i pobedi domaćina na današnjem meču, rezultati od 1:0 ne znače da sada već možemo reći ko će se boriti za finale.
  2. Solidno popunjene tribine i lepa atmosfera u gledalištu bude nadu da i u srpskom fudbalu može da bude nešto lepo, ovo naročito važi za susret u Novom Sadu.

JavorJagodina 1:0 (Stojaković u 55.)

Javor je u borbenom meču bio bolji od Jagodinaca koji mogu biti zadovoljni i minimalnim porazom, jer im on garantuje šanse da 17. aprila na svom stadionu mogu do istorijskog uspeha. Igor Stojaković je ponovo demonstrirao majstorstvo, ovoga puta pogotkom i prava je šteta što svaki JSL klub nema po jednog takvog u sastavu. Momčilović je pokazao da je jedan od boljih igrača po levom boku u Srbiji, Milovan Milović da može još puno toga da pruži, Nemanja Vidić iz Javora da može da se izbori za sopstveno ime i prezime u fudbalu.

Senku na pobedu Javora može da baci promašaj Ifeanija Onjila u poslednjim minutima susreta, na sjajno proigravanje vidića, u situaciji jedan na jedan sa Bondžulićem, mladi Nigerijac je pogodio spoljni deo mreže i razočarao domaću publiku.

Ostaje utisak koji Ivanjičani ostavljaju od početka prvenstva, da se radi o dobro izbalansiranom timu sa domaćinskim poslovanjem koji je odlično selektiran i taktički vođen od strane Mladena Dodića, trenera o kome bi se pisale bajke, samo kada bi predvodio Partizan ili Zvezdu.

Igor Stojaković, osveženje u srpskom fudbalu

VojvodinaOFK Beograd 1:0 (Oumaru u 71.)

Vojvodina je tim sa, za srpske uslove velikom koncentracijom kvaliteta. iako su dominirali tokom čitavog meča, ponajviše zahvaljujući defanzivnoj taktici današnjeg rivala koji je u padu samopouzdanja zbog slabih rezultata u prvenstvu ovog proleća.

Trener Vignjević je izjavio da je ovo najbolja partija ovog tima pod njegovom komandom. „Lale“ imali loptu u posedu, dominirali  utakmicom, Enver Alivodić je odlično probijao i centrirao po desnoj strani, tako je uostalom i došlo do pogotka, jednu preciznu loptu na petercu je sačekao Oumaru. Još nekoliko prilika su propustili domaći, najviše zahvaljujući danas sjajnom vrataru Milanu Lukaču.

Razlog za brogu može biti činjenica da su slavili sa „mršavih“ 1:0, što protiv tima sa sjajnim individualcima (Trivunović, Grbić, Batioha) može biti kobno na Omladinskom stadionu, a velika je sreća za Vojvodinu što su „Romantičari“ lišeni usluga Dragana Bogavca, ključnog čoveka u napadu plavo-belih. Razlog više je činjenica da i u prvenstvu, novosadski crveno-beli često “rasipaju” bodove protiv timova koje nadigraju.

Vojvodina – tim pred kojim su odličujući mečevi

Komentari