Pomoćni trener Radničkog napao novinara Narodnih novina

Nakon nemiilh scena u kojima je učestvovao pomoćnik Milana Milanovića, Vladimir Pročikijević, koji je nakon sinoćnje utakmice protiv Javora verbalno i fizički napao novinara Narodnih Novina, Dušana Joćića. Predsednik Sekcije sportskih novinara Niša, Zoran Petković medijma se obratio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“Da su novinari često dežurni krivci u Srbiji primera je bezbroj, a da su nemalo puta bili i fizički ugroženi, takođe je faktičko stanje. Međutim, onakav bezobrazluk, kakav je viđen po završetku fudbalske utakmice Radničkog i Javora, u Nišu odavno nije zabeležen, a njegov glavni protagonista je izvesni Vladimir Pročikijević, pomoćni trener Milana Milanovića, šefa struke niškog tima. Na meti ovog nasilnika našao se Dušan Jocić, novinar Narodnih novina i urednik sportske rubrike jedinog dnevnog lista, koji izlazi južno od Beograda.

Po završetku meča, Jocić je stajao u društvu braće Stamenković, Nenada i Predraga, pomoćnog trenera i sekretara stručnog štaba Radničkog, kada mu je u jednom momentu prišao pomenuti Pročikijević i drsko se obrati rečima:
Da li mi možemo ovde nešto da pričamo, a da to ne izađe u novinama. Ko je tebi dao za pravo da objavljuješ sastav tima – bez imalo učtivosti obratio se novinaru čovek koji bi, između ostalog, trebalo da bude pedagog.

Ne sećam se da smo se ikad upoznali, da bi tako razgovarao sa mnom – odgovorio je Jocić pokušavajući da zadrži smirenost.
Ma slušaj bre ti, ja ću da razgovaram sa tobom kako ja hoću, jel ti jasno!? Kakve su, bre, te novine za koje ti pišeš – podigao je i ton i ruku Pročikijević, stavivši je na Jocićevo rame u znak očite pretnje.

Jocić je sklonio ruku njemu nepoznatog nasilnika, stao u odbrambeni stav, posle čega je nastalo komešanje, ali su prisutni u holu ispod istočne tribine Radničkog reagovali i razdvojili ih, pri čemu je Pročikijević ipak stigao da rukom zahvati Jocića i „očeše“ ga po glavi.
Više nego neprijatna situacija. Sa jedne strane „trener“ koji je u Radnički stigao kao čovek od poverenja novoangažovanog šefa stručnog štaba, ali očigledno bez manira i nasilničkih navika, a sa druge strane priznati novinar, koji godinama prati Radnički, dobro poznaje prilike u njemu, višestruko nagrađivan, rekorder u broju priznanja za sportskog novinara godine, poznat i po britkosti, ali i pravičnosti.

Ne, nije ovo slučaj ni za policiju, ni za tužilaštvo. Ovo je slučaj za FK Radnički, koji bi morao da reaguje i hitno sankcioniše „trenera“ koji svojim ponašanjem i bahatošću sramoti klub sa Čaira. Jer, ako ga ovako reprezentuju oni koji bi trebalo da budu pedagozi, koji bi trebalo da imponuju ponašanjem i vaspitanjem, a ne nasilništvom i prizemnim rečnikom, onda se Radničkom ne piše dobro. Naša profesija je odavno degradirana, ali ako takvi novinarski autoriteti, kakav je Dušan Jocić, doživljavaju ovakve neprijatnosti u klubu koji je neodvojivi deo naših života, šta onda da očekuju neke manje afirmisane kolege, u situacijama koje nisu po volji trenerima i onima koji se samo tako oslovljavaju”.

Stoji u saopštenju  Sekcije sportskih novinara grada Niša
Koje je potpisao predsednik Zoran Petković.

-Vladimir Pročikijević je najavio da će uskoro odgovoriti svojim saopštenjem, kao i da priprema tužbu protiv Jocića.

Komentari