Ponovo uhapšen fudbaler iz Srbije

Ponovo je uhapšen fudbaler iz Srbije. Pre mesec dana je u Austriji uhapšen fudbaler Marko. I. koji je došao do grada Nikelsdorfa na austrijsko-mađarskog granici u ukradenom automobilu. Pomenuti igrač, inače nekadašnji član i nekolicine klubova iz Bugarske, je činio nekome uslugu prevoza “vrućeg” automobila.

Prošlu sezonu, Marko I. je proveo igrajući za Srem iz Sremske Mitrovice, a sada je na odsluženju tromesečne kazne, nakon čega će biti uslovno pušten na slobodu.

Novo ime je Almir Gegić. Italijanska policija je još od leta 2011. kada je podignuta optužnica tragala za nekadašnjim igračem Novog Pazara i nekoliko klubova iz: Italije, Turske i Slovačke. Gegić se tereti da je bio jedan od vođa grupe koja je učestvovala u nameštanju mečeva u drugom, tećem i četvrtom rangu takmičenja u Italiji, kolokvijalno nazvane “Cigani”. Između ostalog, optužnica ih tereti da su uticali na rezultate mečeva tako što su nekim fudbalerima sipali sedative u piće.

Prema navodima, kriminalna mreža koja stoji iza svega je iz Azije, a italijansko pravosuđe će pokušati da razmrsi to “klupko” u gradu Kremoni, gde je Gegić trenutno u pritvoru.

Gegić je odlučio da se preda vlastima i pokuša da dokaže svoju nevinost, a svojevemeno je u direktnom uključenju u TV emisiju u Italiji rekao da se nalazi u Slovačkoj i tvrdio da je slučaj “prenaduvan”, da ne poznaje Đuzepea Sinjorija (nekadašnjeg reprezentativca Italije i najboljeg strelca Serije A 1994, 1995, i 1996 godine), inače zbog afere sa nameštanjem odstranjenog iz fudbala na 5 godina, tako da ni nema nikakve veze sa klađenjem, a i da nije ni bio u kontaktu sa italijanskim istražiteljima.

Komentari