Posrnuli gigant, vraća se na stare staze uspeha

Jedan od dva najtrofejnija škotska kluba, Glazgov Rendžers, sigurnim korakom grabi ka povratku u škotsku Premijer ligu. Posle finansijskih problema tokom 2012. godine, i odlaska u administraciju, zbog nagomilanih dugova, fudbalski savez Škotske, doneo je odluku da izbaci najtrofejniji klub na svetu u najniži rang. Rendžersi koji su posle te odluke izgubili gotovo ceo igrački kadar i stručni štab, morali su ponovo da krenu od nule, tačnije od 4. lige po rangu u Škotskoj. Prošlu sezonu završili su ubedljivo na prvom mestu i obezbedili plasman u škotsku Ligu 1 (3. ligu), i pritom rušili sve rekorde pred sobom. Veliki broj utakmica Rendžersa u 4. ligi igrane su na Ajbroksu, ali i u gostima pred punim tribinama, što je za takmičenje tog ranga bilo nezamislivo, s obzirom da je prosek gledanosti te lige bio jedva nešto preko 1000 gledalaca po meču.

Ove sezone počeli su takmičenje u škotskoj Ligi 1, a kako stvari stoje posle 9 odigranih utakmica, Rendžersi će se i kroz ovu ligu prošetati bez nekih velikih problema. Posle 10. odigranih kola (Rendžersi imaju odigran meč manje) ubedljivo su prvi na tabeli. Iz 9 odigranih mečeva imaju isto toliko pobeda, i prvim pratiocima, ekipi Stenhausmira beže čitavih 10 poena uz meč manje. Postigli su 38 golova, ubedljivo više od svih timova u ligi, tim koji je po tom segmentu odmah iza njih ima skoro duplo manje postignutih golova, 20. Primili su samo pet golova i po tom segmentu su takođe najbolji tim u ligi i jedini su sa jednocifrenim učinkom. Sledeći tim po najmanjem broju primljenih golova je Air Junajted sa 14 golova u svojoj mreži.

Nakon prve četvrtine sezone u Škotskoj, slobodno se može reći da je Glazgov Rendžers od iduće sezone, novi član Čempionšipa, a željno isčekujemo da vidimo da li će i tamo biti ovako ubedljivi i vratiti se tamo gde im je oduvek i bilo mesto, u Premijer ligu Škotske. Jer na kraju krajeva, pratili škotski fudbal ili ne, Old Firm je sportski događaj bez čije tradicije ova igra ne bi bila ista.

Komentari