Predstavljamo: FK Varvarin

Posle našeg intervjua sa kapitenom Jagodine, Vukašinom Tomićem, spomenuli smo varvarinske “Baskijce”. Nakon toga, ljudi iz tog mladog kluba su nas kontaktirali sa željom da svoje fudbalsko čedo bolje upoznaju sa srpskom fudbalskom javnošću.

FK Varvarin iz istoimene varošice između Paraćina i Kruševca je osnovan u septembru prošle godine.

Budući da je FK Temnić iz Varvarina, nekadašnji ponos Rasinskog okruga, dotakao dno, odlučili smo se da osnujemo klub, kako lopta u Varvarinu ne bi prestala da se kotrlja. U ovom trenutku, u našem klubu imamo preko 40 igrača, svi iz Opštine Varvarin. Igramo na stadionu Temnića i takmičimo se u Opštinskoj ligi Varvarin, i zbog nekih vanfudbalskih radnji nismo uspeli da u prvoj godini udjemo u viši rang. Medjutim, uspeli smo da, u konkurenciji preko 100 ekipa, uđemo u finale kupa Rasinskog okruga.

Osim aktivnosti vezanih za teren, trudimo se da ne zapostavimo i lokalnu zajednicu, pa smo do sada postali prepoznatljivi po uspešnim humanitarnim akcijama, kao što je dobrovoljno davanje krvi, sakupljanje stare obuće i odeće, dobrovoljnih priloga za najugroženije sugrađane. Od svih mogućih uspeha u fudbalu, sprovođenje ovakvih akcija je naša najveća pobeda.

Iz ovog kraja je potekao zavidan broj vrsnih fudbalera, u superligi su sada Vukašin Tomić i Danijel Mihajlović (Jagodina), a u Radničkom iz Niša igra Dušan Kolarević. Ovaj kraj vrvi od talenata, mesta iz okoline oduvek su davala dobre fudbalere.

Atipično za tim iz najnižeg ranga, na našim utakmicama se u proseku okuplja od 400 do 500 ljudi, što je najbolje svedočanstvo koliko se ovde voli igra na travnatom pravougaoniku. O nama su izlazili članci u medijima kao što su Večernje Novosti, Sport, Sportski Žurnal, a dosta pažnje nam je i posvetio odlični sajt srbijasport.net.

U narednoj sezoni cilj nam je da, pre svega otvorimo sopstvenu školu fudbala, organizujemo još više humanirnih akcija i konačno se popnemo u viši rang. Da bi velike ambicije sproveli u delo, kao potpora nam je potreban sponzor, tako da se nadamo da ćemo uspeti da privučemo pažnju i na tom polju.

Jedan od načina promocije fudbalskog sporta u našem mestu biće i fudbalski turnir čiju organizaciju planiramo, a među zvanicama će se naći i superligaške ekipe.

Komentari