Predstavljamo: Moravac Orion – lider srpskoligaškog “Istoka”

Kada se spomene reč „Moravac“ većina će momentalno imati dve asocijacije. Dakle ili će se setiti popularnog srpskog kola ili će se setiti lika koji tumači Marko Nikolić u popularnoj (i često repriziranoj) seriji „Bolji život“. Moravac o kome sada govorimo nije jedan od pomenutih, radi se o fudbalskom klubu iz malog mesta za koje je do pre godinu dana retko ko čuo.

Predstavljamo Vam lidera Srpske lige Istok

Selo Mrštane nalazi se kod Leskovca, ono je dom kluba koji je pre dve godine ostvario veliki uspeh – plasman u Srpsku ligu. Ove godine Mrštanci su u potpunosti preuzeli fudbalski primat u Jablaničkom okrugu, dok „veća“ Dubočica već godinama posustaje i nikako da smogne kadrovsku i finansijsku snagu kako bi grad Leskovac plasirala na mesto koje po tradiciji i veličini zaslužuje, Moravac u poslednje vreme cveta.

Na terenu su već uspeli da izbore plasman u zonsku, a zatim i srpsku ligu, a istovremeno se radi i na infrastrukturi, svečano je otvorena lepa tribina kapaciteta 650 mesta. Tu su i ostale stvari potrebne za ozbiljnije takmičenje kao što su službene prostorije, svlačionice za sve selekcije kao i za sudije uskoro će biti otvorene na prostoru od 200 kvadratnih metara ispod pomenute tribine. Tu su i tri pomoćna terena od kojih je jedan zvanično primljen za odigravanje mečeva u FS RIS.

Sastavljen je tim sa proverenim igračima, ne tako davno Dalibor Mitrović, Bojan Stamenković i Boban Cenić nosili su dresove Superligaša, a danas u poznim igračkim godinama i dalje daju doprinos uspehu ovog tima u trećem rangu. Od mlađih, ističe se golman Milan Mitrović, najzaslužniji što je tim primio svega pet golova tokom čitave jeseni. Moravac „zimuje“ na prvoj poziciji „Istoka“, do kraja će pokušati da načini korak dalje od prošlogodišnjeg plasmana na četvrtom mestu. Godinu dana pre toga se plasirao iz Niške zone, a godinu dana ranije su se prekalili osvojivši takođe četvrto mesto. Priča o uspehu ne mora da se završi ovde, jer klub iz sela nedaleko od centra Leskovca ulaže u infrastrukturu, ima ozbiljnog sponzora, trgovinsko preduzeće „Orion“ vlasnika Jovana Stankovića, ujedno i predsednika kluba. Mlađe kategorije su nešto bez čega se u modernom fudbalu više ne može, to su prepoznali i u ovom malom klubu, posvetili se strateškom razvoju na tom polju tako da su se mnoga deca iz grada na Veternici obrela na stadionu “Orion”.

 

Komentari