Predstavljanje – FK Budućnost Ratari

FK Budućnost Ratari je osnovan 15. aprila 1948. godine pod imenom „Bratstvo – Jedinstvo“. Takmičio se od opštinske i međuopštinske do regionalne lige, odnosno zone sa promenljivim nazivima lige kao: Mladenovački podsavez, Prva Moravsko – Jasenička liga, Šumadijska liga, i Podunavska zona u kojoj se FK Budućnost nalazio 1996. Godine.

Prvu zvaničnu utakmicu FK Budućnost, odnosno „Bratstvo – Jedinstvo“ odigrao je u Pridvoricama avgusta 1948.

Najveće uspehe FK Budućnost je ostvario 90-ih godina, kada se klub takmičio u Podunavskoj zoni. Takođe, veliki uspeh klub je ostvario u sezoni 2008/09, kada je nastupajući u Jaseničkoj opštinskoj ligi ostvario 19 pobeda i jedan remi, i bez poraza se plasirao u Podunavsku okružnu ligu, gde se i danas takmiči (5. rang). Taj rezultat nije ostvarila nijedna ekipa iz naše opštine. Te sezone, klub je uspeo da organizuje i pripreme u Gamzigradskoj banji i tako bude jedini klub u Smederevskom okrugu koji je imao pripreme van svog mesta.

Sa ulaskom u viši rang, uprava kluba je uspela da napravi tribine, sredi svlačionice i organizuje proslavu povodom 60 godina postojanja kluba, koju su uveličali veterani FK Partizan.

Po uzoru na veliki broj sportskih timova širom zemlje i sveta i naš lokalni fudbalski klub u jednom kratkom periodu imao je podršku onih pravih – fudbalskih navijača! A sve je počelo ovako…

Takmičarske sezone 2009/10 naš fudbalski klub se ponovo našao u malo jačem rangu takmičenja, „Podunavskom okrugu“, koji obuhvata timove sa teritorije Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke. Sama ta činjenica otvorila je mogućnost da se vikendom gleda malo lepši fudbal i da se malo dalje putuje.

Nekako u to vreme rodila se i ideja o navijačima – ali organizovanom obliku navijanja. Jedna mala grupa drugova, kroz svakodnevnu priču i druženje osmislila je pre svega originalan naziv za svoju navijačku grupu – „RULJA RATARI“, što je u svom izvornom smislu imala (i danas ima) značenje „Ratarsko Udruženje Ljutih Alkoholičara“.

FK Budućnost se trudi da ide u korak sa vremenom, pa je ove godine, za svoj 65. rođendan, dobio na poklon od svojih bivših igrača i zvaničnu web prezentaciju. Više informacija o klubu, navijačima, utakmicama, rezultatima i igračima možete pronaći na www.fkbuducnostratari.in.rs .

Komentari