Predstavljanje – FK Crvena Jabuka

Ub je srpskom fudbalu podario nekoliko vrsnih talenata. Iz te varošice i njene okoline, svakako su najpoznatiji: Dragan Džajić, Dule Savić, pre njih se u posleratnom fudbalu pojavio Ratko Čolić (igrao na SP 1950.), sada su “perjanice” Nemanja Matić i Radosav Petrović, iz okoline Uba je i fudbalski klub koji danas predstavljamo.

Stadion – poklon svih meštana Crvene Jabuke

Klub egzotičnog imena Crvena Jabuka nosi ime sela iz koga potiče, osnovan je još 1938. godine, a sve zasluge za početak loptanja u ovom mestu pripada njegovim stanovnicima. Naime, ovom fudbalskom klubu, svaki stanovnik sela Crvena Jabuka je poklonio nešto. Teren je stvoren na zemljištu koje su poklonili meštani, oni imućniji su izdvajali novac, a skoro iz svake kuće je poneko nosio dres ovog kluba.

Od samih početaka, pre 2. svetskog rata, FK Crvena Jabuka je imao potporu sela čije ime nosi, tako da je imao ono što mnogi nižerazredni klubovi nisu imali, bezrezervnu podršku čitavog naselja, a igrači su uvek sa posebnim osećajem ponosa nosili dresove.

Tako je već 75 godina, klub se danas takmiči u šestom rangu takmičenja, odnosno Prvoj opštinskoj ligi – Ub, a u susretu sa rivalima iz okolnih mesta, trenutno imaju polovičan uspeh i nalaze se na sredini tabele.

Teško je izbeći blato u nižerazrednom fudbalu

U selu od oko 700 žitelja, velika većina su nekada šutirali loptu na lokalnom stadionu i to je najveće bogatstvo ovoga kraja.

Komentari