Predstavljanje – FK Proleter Ravno Selo

Ravno Selo je selo u sastavu opštine Vrbas i nalazi se 35 km severno od Novoga Sada.

FK Proleter osnovan je 1939. godine. Boje kluba su crveno-bele. Klub se od osnivanja takmičio u nižim fudbalskim ligama, bez nekih značajnih uspeha na terenu, ali kad su uspesi van terena u pitanju za ravnoselce se itekako čulo.

Ovaj klub koji se finansirao jednim delom od lokalne mesne zajednice, drugim od meštana i ljubitelja kluba oduvek je bio pravi sinonim za za onaj iskreni, tradicionalni fudbal. Ravno Selo je zbog naravi svojih navijača, koji sebe nazivaju Gaučosi, uvek bilo najteže gostovanje za protivničke ekipe, bez obzira na formu i stanje na tabeli.

Često su utakmice u prošlosti znale da budu prekidane, jer bi domaći navijači krenuli da tuku gostujuće fudbalere i navijače. Sudije koje su imale „privilegiju“ da sude ova vatrena gostovanja u Ravnom Selu, često su poslednji zvižduk davali iz obližnjih njiva prekrivenih kukuruzom.

Bez obzira na navijačku narav, na utakmicama Proletera je zagarantovana zabava, uvek se može videti neki lep potez, i u dobrom raspoloženju provesti nedeljno popodne.

Danas se klub takmiči u opštinskoj ligi Vrbas – Srbobran – Bečej i zauzima 6. mesto od ukupno 8 ekipa.

Komentari