Pregled II dana Svetskog prvenstva

U prvom meču programa, Meksiko je savladao Kamerun sa 1:0. Od početka utakmice, Meksikanci su nametnuli svoj ritam, igrali ofanzivno i stvarali šanse. U prvom poluvremenu, Dos Santos je postigao 2 gola, ali su oba poništena, čini se nepravedno. S druge strane, Kamerunci su pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Meksika, i stvorili su jednu pravu priliku, ali je šut Samuela Etoa zaustavila stativa. U drugom poluvremenu ista slika na terenu, inicijativa Meksika se isplatila u 60.minutu kad je Peralta odbijenu loptu smestio u mrežu za konačnih 1:0.

U drugom meču programa, Holandija je napravila prvo iznenađenje na ovom Svetskom prvenstvu. Na samom početku utakmice došlo je do još jedne u nizu kontroverznih odluka sudija. Glavni arbitar na ovom meču Italijan Ricoli dosudio je nepostojeći penal reprezentativcima Španije i sa bele tačke je Ćabi Alonso bio siguran i doneo prednost Španiji. Ubrzo nakon toga Holanđani se bude i Van Persi postiže gol za izjednačenje. U drugom poluvremenu Holanđani pritiskaju Špance i već u 53. minutu Arijen Roben postiže gol za Holandija 2:1 Španija. U 65. minutu dolazi do faula na ivici šesnesterca Španije i Snajder centaršutom pogađa De Vrija i daje gol za 3:1. Robin Van Persi postiže još jedan gol za 4:1. U 80. minutu Roben postiže svoj drugi gol iz solo prodora i postavlja konačnih Španija 1:5 Holandija.

 

U trećem meču programa, Čile je lako savladao Australiju 3:1. Čileanci su počeli odlično, za 2 minuta postigli 2 gola, preko Sančeza i Valdivije. Australijanci su kasnije oporavili, zaigrali ofanzivnije i smanjili preko Tima Kejhila na 2:1. U drugom poluvremenu, bilo je prilika na obe strane, Australija je propustila šansu preko Brešana, a Čile preko Vargasa. U nadoknadi vremena, Besežur je odlično reagovao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu Australije za konačnih 3:1.

Komentari